Ingezonden persbericht


Persbericht

MARY-ANNE TE ZIEN OP CAMERABEELDEN

NERJA/STRAMPROY - Gisterenavond hebben Fritz en Jantje Korten hun moeder geïdentificeerd op beelden die zijn opgenomen op donderdag 16 juni door een bewakingscamera in een winkeltje in Nerja. Mary-Anne is op de beelden in haar eentje in de winkel te zien. Ze heeft daar ook een sjaaltje gekocht. Mary-Anne droeg op de beelden een witte top met v-hals (zoals ook te zien is op de foto bij dit persbericht) en een beige driekwart broek. Daarnaast had ze een zwart heuptasje om. De kleding ontbreekt in haar koffer, dus het ligt voor de hand dat ze de combinatie aan heeft gehad op de dag dat ze verdwenen is.

Inmiddels zijn Fritz en Jantje weer terug in Nederland. Zaterdagochtend vertrokken zij opnieuw naar Nerja met een aantal vrienden om de zoektocht voort te zetten. Aangekomen in Nerja en Frigiliana constateerde ze dat er incorrecte berichten de ronde deden dat hun moeder inmiddels terecht zou zijn. In verschillende barretjes zou hierover gesproken worden en tevens troffen ze posters aan waarop stond geschreven dat Mary-Anne gevonden zou zijn. Fritz Korten: "We zijn geschrokken van deze geruchtenstroom. Vooral ook omdat daardoor verwarring ontstaat en de aandacht voor de vermissing afzwakt. Dit bemoeilijkt de zoekactie naar mijn moeder." Inmiddels hangen overal nieuwe posters met daarop het telefoonnummer van de recent opgerichte anonieme tip- en informatielijn en is de lokale bevolking op de hoogte dat Mary-Anne nog steeds vermist is. Tot nu toe zijn er nog geen bruikbare tips binnen gekomen via het speciale telefoonnummer.

Tip- en informatienummers

De Spaanse en Nederlandse tip- en informatienummers zijn bereikbaar op de nummers:

Voor Spanje: +34 95 5329887

Voor Nederland: +31 (0)20 2089960

Achtergrondinformatie

Sinds vrijdagochtend 17 juni wordt de Limburgse Mary-Anne Goossens vermist. Mary-Anne is vorige week woensdag 15 juni vertrokken voor een 10-daagse vakantie naar Malaga (Spanje). Het laatste contact heeft zij donderdagavond per sms gehad met haar kinderen. Mary-Anne heeft op donderdag 16 juni 's middags ingecheckt in hotel Bajamar in Nerja. Haar creditcard en pinpas zijn op die dag voor het laatst gebruikt. Donderdagavond heeft ze in het hotel geslapen. Vrijdag 17 juni is zij 's ochtends naar het nabijgelegen plaatje Frigiliana gegaan. Vrijdag rond 13.00 uur is ze voor het laatst gesignaleerd in een winkeltje en sindsdien ontbreekt ieder spoor van Mary-Anne. Vanaf vrijdag 17 juni heeft ze ook niet meer in het hotel geslapen. Vrijdag 24 juni zou ze teruggevlogen zijn naar Nederland. De grootschalige zoekactie die de Guardia Civil de afgelopen dagen heeft gehouden in de omgeving van Frigliana, heeft tot dusver niets opgeleverd. Daarnaast is de GSM van Mary-Anne tot dusver nog nie t uitgepeild.

-- einde persbericht -

www.maryannegoossens.com