Gemeente Nijmegen

persbericht

4 juli 2011

Grote opknapbeurt voor speeltuin Brakkefort

Een vernieuwd speelbad en verbeterde horeca- en toiletfaciliteiten. Dat zijn de elementen van de grote opknapbeurt die de stedelijke speeltuin Brakkefort in Brakkenstein in het voorjaar van 2012 krijgt.

Het aantal bezoekers van Brakkefort vertoont al jaren een stijgende lijn. Hierdoor is de capaciteit van de toiletten en de horeca van de speeltuin langzamerhand niet meer voldoende en voldoet zij niet meer aan de wettelijke eisen die daaraan gesteld zijn.

Ook het speelbad is verouderd en wordt dusdanig opgeknapt dat er meer kinderen gebruik van kunnen maken Hiermee blijft deze belangrijkste trekpleister van Brakkefort voldoen aan alle eisen. Door alle vernieuwingen voldoet de speeltuin vanaf het moment dat deze gerealiseerd zijn (voorjaar 2012) weer aan alle eisen. Door uitbreiding van de zit- en keukencapaciteit ontstaat zo bovendien de mogelijkheid voor bezoekers om ook bij wisselvallig weer langer in de speeltuin te blijven. Voor wijk- en sportclubs kan de ruimte bovendien incidenteel in de avond ingezet worden voor bijvoorbeeld vergaderingen.

De totale opknapbeurt kost 588.000 euro. Dit bedrag wordt voor het leeuwendeel gedekt door meer entreegeld dankzij een stijgend bezoekersaantal en doordat de horeca-opbrengsten zullen toenemen.




Gemeente Nijmegen