Gemeente Tilburg

Nummer

11252GO Datum 1 juli 2011

Strenge aanpak zwerfafval en illegale stort rond Mascagni-, Puccini- en Perosiflats In juli, augustus, september extra controles en boetes

De gemeente gaat zwerfafval en illegale stort op de tien meest vervuilde plekken in de stad hard aanpakken. De Mascagnistraat, Puccinistraat en Perosistraat krijgen de komende maanden extra aandacht. Rond de flats, de glasbakken en textielcontainer gaat de gemeente extra controleren op illegaal gedumpt afval en zwerfafval. Bij overtredingen deelt de gemeente meteen boetes uit. De gemeente werkt samen met WonenBreburg. WonenBreburg gaat in de flatgebouwen vaker controleren op illegaal gestort (grof) afval. Zo willen de gemeente en de woningcorporatie samen met de bewoners zorgen voor minder (zwerf)afval en een betere omgeving. De gemeente reinigt en controleert het openbaar gebied in de stad het hele jaar door. Maar in de periode van juli tot en met september gaat de gemeente extra schoonmaken én extra controleren in uw wijk. Kijk voor meer informatie op www.tilburg.nl/schonestad. Flyer en stickers In de bijgevoegde flyer kunt u lezen waar de gemeente bij u in de straat op controleert. De gemeente pakt vervuilers hard aan en deelt meteen boetes uit. Het opruimen van zwerfafval en illegaal gedumpt afval brengt namelijk hoge kosten met zich mee. Alle boetebedragen kunt u in de flyer teruglezen. Ook op de openbare afvalcontainers vindt u een sticker met het boetebedrag voor verkeerd aanbieden van afval. In de flyer staan ook boetebedragen van andere overtredingen waarop streng gecontroleerd wordt. Samen schoon De gemeente vraagt om uw hulp! Spreek elkaar aan op ongewenst gedrag, ruim zwerfafval rondom uw woning zelf op en meld illegale stort via www.tilburg.nl/centraalmeldpunt of bel gratis 0800-1920. In de flyer besteedt de gemeente ook aandacht aan de regels rond grof (huis)vuil. Breng grof afval zelf weg naar een van de milieustraten of bel de grofhuisvuillijn en laat uw grof huisvuil ophalen. Kijk voor meer informatie op www.tilburg.nl/afval. Fleece-deken cadeau Als u bij een van de milieustraten uw grof (huis)vuil komt brengen en deze bewonersbrief laat zien, ontvangt u een groene fleece-deken. Deze dekens zijn gemaakt van gerecycled plastic. Wees er snel bij, want op = op! Meer informatie Hebt u naar aanleiding van deze brief nog vragen, neem dan contact op met Anky van Hest van de gemeente Tilburg. Zij is op werkdagen bereikbaar via telefoonnummer 013 - 549 55 10 en via e-mail anky.van.hest@tilburg.nl.

Bezoekadres Stadhuisplein 130

Postadres Postbus 90155 5000 LH Tilburg

Doorkiesnummer 013 549 55 10 Faxnummer

Servicedienst

Communicatie Faciliteiten Financiële Administratie Informatisering Personele & Juridische Zaken

---- -- Nummer

11276GO Datum 1 juli 2011

Uitgangspunten Vogeltjesbuurt vastgesteld Meer licht, lucht en ruimte gewenst

De gemeente en Tiwos werken aan de Vogeltjesbuurt. Ze bekijken hoe ze de woningen en de woonomgeving kunnen verbeteren. Het vergroten van licht, lucht en ruimte is het belangrijkste doel. Er zijn huurwoningen die in slechte staat zijn. Voor een verbetering van de buurt is zeer waarschijnlijk het slopen en opnieuw bouwen van een aantal huurwoningen nodig.Tiwos wil ook aan veel huurwoningen groot onderhoud plegen. Wat vinden bewoners? We willen bewoners betrekken bij het maken van een plan. De behoefte van de wijkbewoners moet duidelijk zijn. Om de behoefte van de wijkbewoners te peilen hebben Pien en An van B_in motion en de architect, Reimar von Meding, samen met de gemeente en Tiwos interviews en bijeenkomsten gehouden. Hieruit komt naar voren dat de bewoners vinden dat er 'iets' met de wijk moet gebeuren: soms aan hun eigen woning, aan de straten, speelplekken en plaatsen voor ontmoeting. Ook willen de bewoners bij sloop terugkeren in de wijk, omdat de buurt erg hecht is en een eigen sfeer kent. Uitgangspunten staan vast Tiwos heeft de architect gevraagd om plannen te maken. De gemeente bekijkt of de plannen passen bij de ideeën en wensen voor de buurt. Om dit goed te kunnen doen heeft het college van burgemeester en wethouders deze week uitgangspunten vastgesteld. De uitgangspunten zijn mede bepaald op basis van de behoefte en ideeën van buurtbewoners. De belangrijkste punten die afgesproken zijn, is dat de huurwoningen die terug komen en de woningen die groot onderhoud krijgen betaalbaar moeten zijn. Ook moeten er woningen komen waar oudere mensen goed kunnen wonen. Het karakter van de wijk moet behouden blijven en nieuwbouw moet passen bij de buurt. Tenslotte moet er een oplossing komen voor het tekort aan speelruimte en parkeren.