Ingezonden persbericht


Nijmegen, 4 juli 2011

P E R S B E R I C H T

THE EARPHONE HEADS WINNEN FRAME OF FAME!

De jury heeft gesproken. The Earphone Heads is de glorieuze winnaar van de allereerste Frame of Fame, de bandcompetitie van Stichting Vierdaagsefeesten. De jonge indie-rockband uit Nijmegen is op maandag 18 juli vanaf 19.45 uur te beluisteren op het podium De Lift van de Valkhof Affaire.

Niet minder dan 115 bands dongen mee naar de felbegeerde hoofdprijs: een optreden tijdens de Vierdaagsefeesten, die van 16 tot en met 22 juli in Nijmegen gehouden worden. In de eerste ronde van The Frame of Fame was het aan de bands om zoveel mogelijk stemmen te vergaren op de website www.frameoffame.nl. Dat leverde vijf finalisten op. Het woord was vervolgens aan de vakjury, bestaande uit Robert Meijerink (programmeur van Doornroosje), Tijs van Liemt (muziekredacteur 3FM) en Torre Florim (frontman van De Staat). Zij beoordeelden de finalisten op originaliteit, performance, potentie, compositie, arrangement, tekst, techniek, samenspel en zang. The Earphone Heads kwam als winnaar uit de bus na een spannende nek-aan-nekrace. Fingers on Fire volgde op de voet en eindigde als tweede. Zij werden op hun beurt gevolgd door The Saturday Suns.

Mooiste festival van Nederland
Bassist Joost de Locht van The Earphone Heads kan zijn geluk niet op: "Vorig jaar wilden we al optreden op de Vierdaagsefeesten, maar toen is het niet gelukt. Dit jaar zijn we er echt voor gegaan. We hebben zelfs besloten om niet op vakantie te gaan. We hebben er alles aan gedaan om de finale van The Frame of Fame te halen. Dat we hebben gewonnen is te gek. Na het verlossende telefoontje heb ik meteen de anderen gebeld. We hebben hier zo naar toe geleefd!" Optreden op de Vierdaagsefeesten is een hoogtepunt in het nog prille bestaan van The Earphone Heads. "Natuurlijk zijn Pinkpop en Lowlands mooi, maar dit is voor ons het mooiste festival van Nederland. Het is tenslotte in onze eigen stad. Maar we zijn ook heel enthousiast dat we nu in contact komen met 3FM, dat is echt ons radiostation. We mogen Giel Beelen spreken en hem onze muziek laten horen. Geweldig toch?"

Band met potentie
The Earphone Heads scoort over de hele breedte goed, vindt de jury. Veel discussie was er dan ook niet nodig om deze Nijmeegse muzikanten tot winnaar uit te roepen. "De uitstraling klopt bij de muziek en er gebeurt genoeg interessants op het podium. Het is een stijl die het goed doet op radio en festivals." Hoewel er technisch nog wel wat verbeterd kan worden, is het een band met potentie, aldus de jury. "Ze hebben de toekomst. Als ze zo hard blijven werken als ze nu doen, dan zou daar best eens een gouden randje omheen kunnen zitten." The Earphone Heads timmert inderdaad flink aan de weg en had vlak voor de juryuitslag al voor zichzelf een plekje in de programmering van de Valkhof Affaire veroverd. Dat optreden blijft staan. Er wordt met de bandleden gesproken over een alternatieve prijs, die even aantrekkelijk is. Maar er is meer. The Earphone Heads mogen ook optreden in 3FM's Freaknight, ze krijgen een fotoshoot en 50 t-shirts met de opdruk 'I'm world famous in Nijmegen' om hun fans te bedanken. Verder komt er een advertentie in De Gelderlander en ze krijgen een vermelding op de LEDscreens, die tijdens de Vierdaagsefeesten in de binnenstad hangen.

EINDE PERSBERICHT