Koninklijke Nederlandse Baseball en Softball Bond PERSBERICHT

Nieuwegein, 4 juli 2011

Jong Oranje maakt indruk in Gijon

Met een stevige 10 - 0 overwinning die in de achtste inning werd bereikt, heeft Jong Oranje het Tsjechische team maandag opzij gezet. Daarmee heeft het AAA-team van skipper Eric de Bruin op de eerste speeldag van het Europees kampioenschap AAA het visitekaartje afgegeven. Startend werper Robin Schel maakte indruk op zowel publiek, kijkende coaches van andere landenteams en de vele scouts die naar de Spaanse stad Gijon waren gereisd om de talenten tijdig in kaart te brengen. Met vijf keer drieslag, twee keer vier wijd en slechts drie hits tegen was de 18-jarige Schel heer en meester in de 20 slagbeurten die Tsjechië toekwam. In de zesde inning nam reliever Jerremy Angela het stuur over.

In de achtste inning werd het tijd de solide opgebouwde voorsprong van 6 - 0 verder uit te breiden. Uit vier hits werden evenzoveel runs gescoord. Stijn van de Meer, Urving Kemp, Sven van de Sanden en Kevin Nieveld scoorden in de gelijkmakende achtste inning de laatste vier punten waardoor Tsjechië vervroegd in de wachtende bus kon stappen. De hitters waren op de openingsdag Stijn van de Meer (3 uit 4) Bayron Cornelisse (3 uit 4), en Sven van de Sanden (3 uit 5) die samen voor de helft van het aantal hits zorgden.

Dinsdag is voor de mannen van Eric de Bruin een vroege rustdag, woensdag om 11:00 uur wacht de tweede tegenstander Frankrijk. Italië slaagde erin tegenstander Oekraïne met 11-1 in de achtste inning naar de dug-out te sturen. Deze eeuwige concurrent van Nederland als het gaat om het Europees kampioenschap, zal Jong Oranje voorlopig niet treffen omdat Italië in een andere poule speelt. Dat gevecht gaat zeker komen als de kruisfinales er aan komen. Voorwaarde is wel dat beide landen hun uitstekende prestaties deze week voortzetten.



Koninklijke Nederlandse Baseball en Softball Bond