Productschap Vis


* Opening van het mosselseizoen (persbijeenkomst)

Opening van het mosselseizoen (persbijeenkomst)

05 jul 2011, Yerseke

De mosselsector kijkt met genoegen uit naar het nieuwe mosselseizoen. Wij nodigen u van harte uit om op dinsdag 5 juli de nieuwe oogst mosselen van Zeeuwse bodem te komen proeven! Tijdens de persbijeenkomst informeren wij u over de laatste innovaties op het gebied van de mosselkweek en over de ambities om de afzet van mossen in België en Nederland nieuwe impulsen te geven. We varen uit naar een mosselzaadinvanginstallatie op de Oosterschelde en bij terugkomst in de haven wordt een mossellunch geserveerd.

Het programma

10.00 uur Ontvangst in tent bij het Mosselkantoor, Dregweg 2 te Yerseke (NL)
10.30 uur Welkomstwoord door Christine Fijnaut
10.35 uur Innovaties & ambities panelgesprek met Jos van Damme, mosselkweker en Ron Barbé, voorzitter Vereniging voor de Mosselhandelaren
11.15 uur Mosselen & het weer meteorologen aan het woord 12.00 uur Vaartocht op de Oosterschelde naar een mosselperceel en een mosselzaadinvanginstallatie
13.30 uur Mossellunch in tent bij het Mosselkantoor

Facultatief programma
15.00-16.00 uur bezoek aan bemonsteringsruimte in Mosselveiling en/of bezoek aan mosselhandelsbedrijf

Aanmelden

Graag ontvangen wij voor 1 juli per e-mail nkoert(at)mosselkantoor.nl uw aanmelding voor de persbijeenkomst en het facultatief programma.

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Christine Fijnaut, Productschap Vis | Mosselkantoor, tel. +31 113 579059.