Fotograaf Platon presenteert zijn nieuwe boek Power

Persbericht van The American Book Center

The American Book Center en Hotel V ontmoeten:
Platon, New Yorkse fotograaf en World Press Photo winnaar

Hotel V en The American Book Center presenteren:

Platon

Op dinsdag 5 juli van 20:00 tot 22:00 uur, komt fotograaf Platon in Hotel V, Amsterdam, zijn nieuwe boek Power presenteren.

Hij is fotograaf voor bladen als Time magazine, Rolling Stone, Esquire en The New Yorker en staat internationaal bekend als prijswinnend portret fotograaf. Bono, Al Pacino, Vivienne Westwood, Pamela Anderson, Mike Tyson en Bill Clinton; hij heeft ze allemaal gehad. Voor zijn lens dan. Zijn nieuwe boek Power brengt deze 43 jarige Engelsman uit New York in juli naar Nederland. In deze portrettenserie richt hij zijn lens op 150 regerende wereldleiders uit het hele politieke spectrum voor een volledig portret van de heersende macht. Van dictators tot vredestichters, in zijn nieuwe boek vangt hij een glimp op van de persoonlijkheden achter de publieke gezichten van 's werelds belangrijkste politieke leiders. Tijdens de boekpresentatie zal Platon aan de hand van zijn prijswinnende portfolio van The New Yorker vertellen hoe het is om een mix van presidenten, politici, wereldsterren en artiesten voor zijn lens te hebben gehad. Daarnaast zal hij zijn ervaringen delen over de ontmoetingen met Barack Obama, George W Bush, Tony Blair, Vladimir Putin, Muammar al-Gaddafi, Mahmoud Ahmadinejad, Benjamin Netanyahu and Robert Mugabe.

Na de presentatie zal Platon zijn boek Power signeren.

"In deze portrettenserie, de meeste gemaakt in het tijdsbestek van een paar dagen in het gebouw van de United Nations, heeft Platon foto's gemaakt van bijna iedere ooit regerende wereldleider. Het is een fascinerend en oneindig memorabel project." - David Remnick, Pullitzer prijs winnaar.

Links:
http://www.facebook.com/event.php?eid=179640158760540


Razende Robot Reporter