Gemeente Berkelland


Militaire oefening in Berkelland van 5 juli tot en met 8 juli

militaireoefening

25 militairen met 11 voertuigen houden overdag en 's avonds een oefening in Berkelland

Zo'n 25 militairen gaan van 5 tot en met 8 juli weer oefenen in onze gemeente. De oefening wordt gehouden in een gebied gelegen tussen Zutphen, Lochem, Goor, Delden, Boekelo, Haaksbergen, Groenlo, Hengelo (gld) en Olburgen.

Een instructiegroep verkenning van de Cavalerieschool wordt getraind in het verplaatsten door aangegeven gebied. De cursisten rijden overdag en 's avonds door het gebied. Ze overnachten ter plekke. Er zal tijdens deze oefening geen gebruik worden gemaakt van oefenmunitie.

Toestemming

In principe wordt alleen gebruik gemaakt van openbare wegen, paden en terreinen. De eenheid die oefent vraagt van te voren aan de eigenaren/beheerders toestemming voor het gebruik van particuliere terreinen of objecten. Er zal alles aan gedaan worden om hinder van burgerverkeer te voorkomen.

Schade

Is er, ondanks voorzorgsmaatregelen, toch schade door de oefening ontstaan? Dan kunt u dit, onder vermelding van zoveel mogelijk gegevens zoals: eenheid, kenteken voertuig, datum en tijd, plaats, soort schade etc., melden aan:

Ministerie van Defensie, CDC/JDV/Sectie Claims

Postbus 20703

2500 ES Den Haag

Telefoon 070-3396701