Gemeente Lochem


cholieren voor hulp naar 'Veilig Honk'

Veiligheid voor scholieren is voor de gemeente Lochem belangrijk. Onderweg op de fiets van en naar school kan er zomaar iets gebeuren; een lekke band of een andere ongewenste situatie. Daarom heeft de gemeente Lochem op enkele routes naar scholen Veilig Honk adressen gevestigd. Een 'Veilig honk' is een woning waar scholieren op weg van en naar school kunnen aanbellen voor hulp. Bijvoorbeeld om een band te plakken, een pleister op een wond aan te brengen, of om te vertellen over een vervelende gebeurtenis.

Bord met logo Veilig Honk
De vrijwilligers van een 'Veilig Honk' nemen zo nodig contact op met de politie of met de school. Een 'Veilig Honk' is te herkennen aan een bord met daarop het logo van 'Veilig Honk'. Adressen die meedoen staan op www.lochem.nl > reizen, verkeer en vervoer > Veilig Honk

Project officieel van start
Afgelopen donderdag gaf burgemeester Spekreijse het officiële startsein voor dit project. Hij bedankte de vrijwilligers voor openstellen van hun woning en lichtte nog even toe hoe dit project is ontstaan. Hij hoopt dat Veilig Honk de nodige veiligheid zal bieden. De deelnemers, die zich vrijwillig voor het project hebben aangemeld, ontvingen het bordje met het Veilig Honk-logo om dit op een zichtbare plek bij hun woning te plaatsen. Daarnaast kregen zij een EHBO-doos, een fietspomp en een doosje bandenplakspullen.

Evaluatie van het project
Na een jaar komen de vrijwilligers weer bij elkaar om het project te evalueren.