Logica kiest voor mITE Systems als "Enterprise Mobility" Partner

Persbericht van mITE

Huizen, 5 juli 2011 - mITE Systems, specialist op het gebied van enterprise mobility oplossingen voor bedrijven, maakt bekend dat Logica, de zakelijke en technologische dienstverlener, gebruik maakt van de diensten van mITE.

Het aantal smartphones bij Logica groeide de laatste jaren explosief tot ruim 2000 gebruikers, dit aantal zal in de toekomst verder stijgen tot 5000 mobiele gebruikers binnen de organisatie. De organisatie ziet de voordelen van mobiel werken echter onderkent ook de uitdagingen die deze trend met zich meebrengt; met name op het gebied van beveiliging van bedrijfsinformatie en het beheer van de mobiele apparatuur. Logica ging op zoek naar een mobility partner die niet alleen de werknemers in staat stelt effectief en veilig mobiel te werken, maar er tegelijkertijd voor zorgt dat de kosten en beheer onder controle zijn.

Logica heeft voor mITE gekozen vanwege haar kennis en ervaring op het gebied van mobiele werkprocessen en oplossingen, en haar focus op het centraal stellen van Logica's wensen. Logica en mITE zullen in de toekomst tevens gezamenlijk enterprise mobility oplossingen naar de markt te brengen.

De dienstverlening van mITE leidt tot belangrijke verbeteringen:

Als onderdeel van het succesvol beheren van Logica's mobiele apparatuur zet mITE de Mobile Device Management (MDM) applicatie van MobileIron in. MobileIron is internationaal marktleider op het gebied van MDM applicaties t.b.v. beveiliging, toestelmanagement en applicatiebeheer. Gartner positioneerde Mobile Iron eerder dit jaar als Leader in het 2011 Magic Quadrant voor Mobile Device Management.

De combinatie van de kennis van mITE en de inzet van MDM leidt tot belangrijke voordelen:

- Begeleiden van de mobiele groei: Het aantal smartphones zal sterk blijven stijgen binnen Logica; mITE helpt met haar kennis en ervaring op het gebied van implementaties, hardware, mobiele applicaties etc. de organisatie effectief te schalen.
- Real-time inzicht en controle: met de online Mobile Device Management Portal krijgt Logica realtime inzicht in gebruik van de smartphones, dit biedt Logica de mogelijkheid om direct in te grijpen bij excessief gebruik.
- Applicatiebeheer: de Mobile Device Management Portal biedt Logica de mogelijkheid om applicaties te beheren op de smartphones van de medewerkers; dit betreft applicaties pushen, verplicht stellen, verbieden of enkel beschikbaar maken.
- Beveiliging: de beveiling van de toestellen wordt op een hoger niveau gebracht door bijvoorbeeld -op afstand- het toestel buiten werking te stellen of over te nemen.
- De mogelijkheid van "Bring Your Own Device": werknemers kunnen kun eigen mobiele apparaat meenemen en hiermee toegang krijgen tot het netwerk van de organisatie.
- Future proof: Logica zal in de nabije toekomst groeien naar de ondersteuning van 5000 mobiele lokale en internationale mobiele gebruikers. mITE biedt een passende en future-proof oplossing.

"De Logica-medewerkers zoeken dagelijks met klanten naar toekomstgerichte business- of ICT-oplossingen", zegt Marcel Schilder, Head, IS Delivery Netherlands van Logica. "Met de kennis en toepassingen van mITE kunnen we onze medewerkers optimaal ondersteunen om succesvol mobiel te werken en daarmee de productiviteit vergroten; tegelijkertijd kan onze IT-organisatie de mobiele gebruikers centraal beheren en de veiligheid van onze bedrijfsgegevens waarborgen."

Mart Groot, Managing Director van mITE: "Bedrijven bekijken mobiel werken steeds meer vanuit strategisch perspectief en zoeken complete en future-proof oplossingen in plaats van losse applicaties. Specialistische kennis van mobiele technologieën en werkprocessen is bij dit soort complexe trajecten onontbeerlijk. Wij zijn er trots op om met onze dienstverlening een bijdrage te kunnen leveren aan het realiseren van de strategische doelen van Logica."

Links:
http://www.mite.nl



Razende Robot Reporter