CDA


Nieuws
Stationstunnel Arnhem geopend
dinsdag 5 juli 2011

Op zaterdag 2 juli was het zo ver: de opening van de stationstunnel in Arnhem. Na 5 jaren hoeven reizigers niet meer via het noodstation, de 45 stalen strappen op, over de sporen heen naar de perrons toe. Brede toegangen, overdekt en een plezierige toegang voor minder validen. Roltrappen die werken en diverse liften brengen de reizigers waar ze moeten zijn.

Met de opening van de stationstunnel is een belangrijke stap gezet. Mede door de statenfractie van het CDA is deze mijlpaal bereikt. Toen in 2009 nieuwe financiële tekorten boven tafel kwamen en de onderhandelingen muurvast zaten, pleitte het CDA voor een provinciale bijdrage van ⬠7,5 miljoen. Uiteindelijk is dit ⬠8,5 miljoen geworden, waardoor een gedeelte van het tekort werd gedekt. Rijk, gemeente en stadsregio droegen ook bij zodat het financiële gat was gedicht. De werkzaamheden werden halverwege 2009 weer opgepakt, met de opening van de stationstunnel op 2 juli tot gevolg.

Bij deze mijlpaal voor de Gelderse hoofdstad waren drie Statenfracties aanwezig. Namens het CDA was fractievoorzitter Jan Hutten aanwezig. Hij feliciteerde projectwethouder Gerrie Elferink met het behaalde resultaat. Natuurlijk wenst het CDA alle OV-reizigers die het station in Arnhem aandoen veel treinplezier toe.