Noodnummers van alle landen met één druk op de knop bereikbaar

Persbericht van InShared

Heb je tijdens je vakantie in Spanje dringend een ambulance nodig of maak je in Thailand iets mee waar direct de politie aan te pas moet komen? Geen nood, met één druk op de knop van je smartphone heb je de nooddiensten in het betreffende land aan de lijn. InShared introduceert vandaag namelijk de app InNood: een gratis app die je overal ter wereld direct kosteloos toegang geeft tot het noodnummer van het land waarin je je bevindt. De app is beschikbaar voor zowel de iPhone als de toestellen met Android-besturingssysteem.

Hoewel we in Europa met 112 al één noodnummer kennen, zijn veel vakantiegangers daar niet van op de hoogte. Daar komt bij dat er in het buitenland soms toch verschillende nummers zijn voor de brandweer, politie of ambulance. Kortom: veel onduidelijkheid in een situatie waarin elke seconde telt. De app InNood biedt hier een oplossing voor. Wanneer je de app opent, komt meteen het noodnummer van het land in beeld waarin je je bevindt. Mocht het betreffende land verschillende noodnummers hebben voor politie, brandweer of ambulance, dan kun je direct een keuze maken voor de hulpdienst die je nodig hebt. Bovendien is er geen internetverbinding vereist voor het gebruik van deze app. Erg handig omdat veel vakantiegangers uit kostenbesparing hun mobiel internet uitzetten tijdens de vakantie.

Samenwerking met Eurocross Assistance
InShared heeft de app ontwikkeld in samenwerking met Eurocross Assistance. Deze organisatie is de hulpdienst van InShared op het gebied van medische hulp, vervoershulp, hulp bij brand-, storm- of waterschade en personenalarmering. Voor InShared-klanten biedt de app ook directe toegang tot Eurocross Assistance.

App draagt bij aan de preventie van schade
De InNood app sluit aan op de filosofie van InShared dat het voorkomen van schade beter is dan genezen. Zo ontvangen klanten die preventieve maatregelen treffen als het ophangen van rookmelders beloningspunten. Hoe meer beloningspunten, hoe meer een klant aan het einde van het jaar als jaarbeloning ontvangt. 'Ook met deze app willen we schade voorkomen', aldus InShared-directeur Felix Tenniglo. 'Met de app kunnen vakantiegangers voorkomen dat ze machteloos staan in noodsituaties. Snel handelen kan schade en letsel beperken. Daarnaast is dit voor InShared een verdere opmaat naar mobiele dienstverlening. Wij werken er hard aan om al onze online diensten ook mobiel te kunnen aanbieden.' Ook directeur Lex Mentink van Eurocross Assistance juicht de ontwikkeling van deze app toe. 'Wij hebben 29 jaar ervaring in wereldwijde hulpverlening en merken dat mensen in noodsituaties in het buitenland vaak niet weten welk nummer ze moeten bellen. Daarom zijn we blij dat InShared daar nu een oplossing voor biedt.'

Links:
http://www.inshared.nl



Razende Robot Reporter