Politie Groningen

Stripper valt studentes weer lastig

Groningen, 05-07-2011 o De politie heeft maandagavond wederom een melding binnengekregen van een man die aanbelt bij studentenhuizen in Groningen om zich vervolgens in de woning uit te kleden. De verdachte vertelde dit keer dat hij een weddenschap had verloren en daarom een stripact moest doen.

Vier bewoners van een studentenhuis aan de Oosterweg in Groningen lieten de stripper binnen, waarna hij zich ontdeed van zijn kleding. De vrouwen vonden de act van de man in het begin nog grappig. Toen hij seksuele handelingen bij zichzelf verrichtte, was de lol er direct vanaf. De man werd hierop weggestuurd. De studentes hebben melding van het voorval gedaan. De politie waarschuwt inwoners van Groningen, vooral studentes, voor deze stripper. Op grond van meerdere soortgelijke voorvallen in de afgelopen anderhalf jaar denkt de politie dat de verdachte stript voor zijn eigen gerief in plaats van een verloren weddenschap of een ontgroening van een studentenvereniging. De politie adviseert bij het aantreffen van de betreffende man direct de politie te waarschuwen via het alarmnummer 112. Op deze manier is de kans op een aanhouding van de verdachte het grootst.

Oproep

In het geval studenten eerder geconfronteerd zijn met de schennispleger dan kunnen zij dit alsnog melden bij de studentenagenten van Regiopolitie Groningen. Vrouwen kunnen het voorval via Twitter, Facebook of via de telefoon melden aan de studentenagenten. Dit kan via het landelijke telefoonnummer 0900-8844. De verdachte voldoet aan het volgende signalement: blanke man, 20 tot 30 jaar, lengte 1.70 1.80 meter, tenger postuur, pokdalige huid, beige broek met witte blouse of t-shirt. De studentenagenten doen onderzoek naar de voorvallen en naar de identiteit van de verdachte.