Gemeente Roermond

Gemeente Roermond brengt AED's in kaart

De Gemeente Roermond roept alle bedrijven, particulieren, verenigingen en vrijwilligersorganisaties op om bekendheid te geven aan de aanwezigheid van een AED (Automatische Externe Defibrillator) op hun locatie via www.aed4.eu. Wethouder Wim Kemp: "De bekendheid van aanwezigheid van AEDs is van groot belang bij het bieden van adequate hulp bij een hartstilstand".

In augustus 2010 is de gemeente Roermond gestart met de stimuleringsregeling ten behoeve van de aanschaf van een Automatische Externe Defibrillator (AED). Sportverenigingen, vrijwilligersorganisaties en niet-professionele instellingen kunnen op basis van deze regeling een subsidieaanvraag indienen voor de aanschaf van een AED. De volgorde van binnenkomst van de aanvraag en de mate waarin aan de subsidievoorwaarden wordt voldaan, zijn bepalend voor toekenning. U kunt nog steeds subsidie aanvragen.

Inmiddels heeft de gemeente Roermond subsidie toegekend aan EHBO vereniging Maasniel, EHBO vereniging Roermond, Stichting het Witte Kerkje, Tennisclub NIP, RR & ZV Roer en Maas, Stichting Medische Dienst Herten, Tennisclub Maasniel ten behoeve van de samenwerking met alle sportverenigingen op sportpark de Wijher, Tennisclub Swalmen, de Samenwerkende Turkse verenigingen, de Vereniging van Eigenaren Arlo, de Wijkraad Donderberg, de Zonnebloem en het Comite van Samenwerking van gemeenschapshuis De Duup.

AED app voor uw mobiele telefoon AED bij u in de buurt?

Het beoogde doel van de stimuleringsregeling is het organiseren van adequate hulp bij een hartstilstand. Om dit te bewerkstelligen is bekendheid van de aanwezigheid van een AED van groot belang. Wilt u ook bekendheid geven aan de aanwezigheid van uw AED of wilt u weten waar bij u in de buurt een AED beschikbaar is? Kijk dan op dan een kijkje op www.aed4.eu.

AED4.eu op uw mobiele telefoon?

De applicatie AED4.eu is ook beschikbaar op uw smartsphone (IPhone of Android-toestel). Zo heeft u altijd een actueel overzicht van AED's in uw omgeving in uw broekzak. Zoek in de iTunes store of de Androïd Market op "AED" en installeer deze (gratis) app.
---

Een voorbeeld van AED in de omgeving van de Markt in Roermond vanaf een mobiele telefoon:

AED app voor uw mobiele telefoon