Hulpverlening Gelderland Midden

Hevige storm trekt over Gelderland

ARNHEM in de nacht van 14 op 15 juli zijn de hulpdiensten druk bezig geweest met de gevolgen van de hevige storm die vanaf kwart voor zeven tot middernacht over het gebied trok. Door de vele meldingen, ruim 500 in korte tijd, heeft de regionale meldkamer enkele uren met dubbele bezetting gewerkt. In Ede, Wageningen, Renkum, Arnhem, Rheden en Rijnwaarden zijn de meldingen door lokale meldkamers overgenomen. Er is vooral sprake van veel schade door omgewaaide bomen.

In de hele regio is de brandweer ingezet om omgevallen bomen en afgerukte takken van de weg te halen. Zwaartepunt van de meldingen lag in de Gemeenten Arnhem, Renkum en Overbetuwe. In Arnhem ontstond een breuk in een gasleiding door een omgewaaide boom. In Angeren veroorzaakte een omgewaaide boom enkele uren een stroomstoring met gevolgen voor grote delen van Lingewaard en Lent.

Op verschillende plekken werd de weg afgezet va in korte tijd, n huizen en woningen. evallen door het noodweer.overgenomen. , Arnhem, Renkum Edenwege het gevaar van vallende takken. Hulpdiensten in Gelderland Midden meldden dat er geen gewonden of dodelijke slachtoffers zijn gevallen door het noodweer. Het betreft voornamelijk schade aan huizen, autos en woningen. Opruimwerkzaamheden zullen nog enkele dagen in beslag gaan nemen.