Gemeente Boxmeer


Bestemmingsplannen

Bestemmingsplan BiO-woningen Provincialeweg Beugen (Provincialeweg 37)

OPENBARE BEKENDMAKING

Vaststelling bestemmingsplan

BiO-woningen Provincialeweg Beugen en hogere grenswaarden Wet geluidhinder

Burgemeester en wethouders van Boxmeer maken ingevolge artikel 3.8 van de Wet ruimtelijke ordening bekend dat het bestemmingsplan BiO-woningen Provincialeweg Beugen in de raadsvergadering van 26 mei 2011 gewijzigd is vastgesteld. Het bestemmingsplan heeft betrekking op een initiatief van een agrariër die zijn bedrijf wil beëindigen en in ruil voor het verwijderen van de agrarische opstallen vier woningen mag bouwen.

Met ingang van 6 juli 2011 ligt het bestemmingsplan gedurende zes weken ter inzage bij de publieksbalie in het gemeentehuis aan het Raadhuisplein 1 in Boxmeer. Het bestemmingsplan met bijbehorende stukken zijn ook te raadplegen op www.boxmeer.nl onder het kopje actueel/openbare bekendmakingen/bestemmingsplannen. Ook kunt u het bestemmingsplan raadplegen op www.ruimtelijkeplannen.nl.

Tevens maken burgemeester en wethouders bekend dat zij op basis van de wetgeluidhinder hogere grenswaarden hebben vastgesteld voor de vier nieuw te bouwen woningen van het bestemmingsplan `BiO-woningen Provincialeweg Beugen'. De geluidsbelasting op de gevels veroorzaakt door het wegverkeerslawaai van de Provincialeweg is hoger dan de voorkeursgrenswaarde van 48 dB, echter niet meer dan de maximale wettelijke onthefbare waarde van 53 dB. Dit besluit ligt met het bestemmingsplan voor iedereen vanaf 6 juli 2011 gedurende zes weken ter inzage. Het besluit en onderliggende stukken zijn te raadplegen op www.boxmeer.nl onder het kopje actueel/openbare bekendmakingen/bestemmingsplannen (het besluit is bij de stukken van het bestemmingsplan gevoegd). Ook ligt het besluit gedurende zes weken ter inzage bij de publieksbalie van het gemeentehuis aan het Raadhuisplein 1 in Boxmeer.

Tegen het besluit tot vaststelling van het bestemmingsplan en/of het besluit tot een hogere grenswaarden kan tot en met 16 augustus 2011 bij de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State beroep worden ingesteld door belanghebbenden die tijdig een zienswijze bij de gemeenteraad hebben ingediend ten aanzien van het ontwerpbestemmingsplan of het ontwerpbesluit hogere grenswaarde of kunnen aantonen daartoe redelijkerwijs niet in staat te zijn geweest. Verder kan iedereen die bedenkingen heeft tegen de bij de vaststelling van het bestemmingsplan aangebrachte wijzigingen, bij genoemde afdeling beroep instellen. Een beroepsschrift wordt gericht aan de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 EA Den Haag.
Het vaststellingsbesluit en het besluit tot een hogere grenswaarde, treden in werking op 17 augustus 2011, tenzij voor deze datum, naast beroep, tevens een verzoek om voorlopige voorziening is ingediend bij de voorzitter van de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State. In dat geval wordt de werking van het besluit opgeschort totdat op het verzoek is beslist.

Boxmeer, 5 juli 2011
Te downloaden:

* besluit tot hogere grenswaarde.pdfLees voor
* bijlage4 (flora an fauna onderzoek).pdfLees voor
* bijlage 3 (akoestisch onderzoek).pdfLees voor
* bijlage2 (geuronderzoek).pdfLees voor

* bijlage (taxatierapport).pdfLees voor

* raadsbesluit met bijlage.pdfLees voor

* plankaart BiOProvweg-VG01.pdfLees voor

* planregels BiOProvweg.pdfLees voor

* toelichtingBiOProvweg.pdfLees voor