Politie Groningen

Dinsdag 5 juli 2011

Provincie groningen, 05-07-2011

Politie zoekt getuigen diefstal parels van graf

LEENS De politie stelt een onderzoek naar aanleiding van de diefstal van een grote hoeveelheid glasparels van een graf op de begraafplaats aan de Achtervalge in Leens. Nabestaanden ontdekten de diefstal zondagmiddag en hebben aangifte gedaan bij de politie. Vermoedelijk is de diefstal in de maand juni gepleegd. De glasparels, een soort platte knikkers, hadden op het graf gelegen en hebben verschillende kleuren. In totaal gaat het om een aantal kilo glasparels, die nagenoeg allemaal zijn weggenomen. De nabestaanden zijn erg geschokt door deze diefstal.De politie vraagt mensen die afgelopen weken iets bijzonders hebben gezien op of rond de begraafplaats in Leens, dit te melden. Ook als mensen glasparels te koop hebben aangeboden gekregen, kunnen ze dit melden via 0900-8844 (lokaal tarief).

Agente gewond na achtervolging

MUSSELKANAAL Een vrouwelijke politieagent is maandagmiddag gewond geraakt bij een aanrijding. De aanrijding ontstond na een achtervolging.Maandagochtend werd aan de Voorstekamp in Stadskanaal een auto weggenomen. Het kenteken van de auto werd in de systemen als gestolen geregistreerd. Agenten zagen de auto maandagmiddag rijden in Emmen en gaven de bestuurder een stopteken. Het stopteken werd genegeerd, wat resulteerde in een achtervolging. De achtervolging ging in de richting van Musselkanaal, waar een tweede politieauto de weg versperde op de kruising Marktstraat/Kruisstraat. De bestuurder van de gestolen auto botste op de politieauto. Hierbij raakte een vrouwelijke agent gewond. Zij is met onbekende verwondingen overgebracht naar het ziekenhuis. De verdachte, een 26-jarige man zonder vaste woon- of verblijfplaats, is aangehouden en ingesloten voor verhoor. Hij raakte niet gewond. De agente is inmiddels weer thuis en het letsel lijkt mee te vallen.

Vallende lading

LEEK De politie heeft maandagmiddag een 20-jarige vrachtwagenchauffeur uit Niehove een proces-verbaal gegeven. De man reed over de A7 bij Leek toen hij een deel van zijn lading verloor. Een blok beton spatte op de rijbaan uiteen. Op dat moment reed een Duitse vakantieganger in zijn personenauto achter de vrachtwagen. De automobilist kon de brokken niet ontwijken en reed er over heen. Hierdoor raakte zijn auto beschadigd. Bij controle bleek het afdeknet van de vrachtwagen niet deugdelijk vast gemaakt te zijn. De politie maakt proces-verbaal op.

Veel mis met bromfietser

GRONINGEN Een 26-jarige bromfietser uit Assen is maandagavond bij een controle door de mand gevallen. De man reed over het Hereplein in Groningen. Agenten vermoedden dat de bromfiets was opgevoerd en zetten de man aan de kant. Hij bleek niet in het bezit te zijn van een rijbewijs. Op het bureau bleek de brommer 94 km/uur te kunnen. Toen de bromfietser geen kentekenbewijs kon tonen, bekende hij met een vals kenteken te rijden. De Assenaar mocht het bureau met drie maal een proces-verbaal verlaten. De bromfiets is achtergebleven op het politiebureau.

Motorrijder gewond bij eenzijdig ongeval

WINSUM Een 25-jarige man uit Groningen is maandagavond op de Garnwerderweg in Winsum gewond geraakt bij een verkeersongeval. De man was in een bocht onderuit gegaan, omdat hij volgens eigen zeggen een haas wilde ontwijken. Het slachtoffer schoof door de bocht de sloot in. Hij werd met onbekend letsel naar het ziekenhuis gebracht. De motor raakte zwaar beschadigd. De politie heeft een rapportage van het ongeval gemaakt.

Stripper valt studentes weer lastig

GRONINGEN De politie heeft maandagavond wederom een melding binnengekregen van een man die aanbelt bij studentenhuizen in Groningen om zich vervolgens in de woning uit te kleden. De verdachte vertelde dit keer dat hij een weddenschap had verloren en daarom een stripact moest doen. Vier bewoners van een studentenhuis aan de Oosterweg in Groningen lieten de stripper binnen, waarna hij zich ontdeed van zijn kleding. De vrouwen vonden de act van de man in het begin nog grappig. Toen hij seksuele handelingen bij zichzelf verrichtte, was de lol er direct vanaf. De man werd hierop weggestuurd. De studentes hebben melding van het voorval gedaan. De politie waarschuwt inwoners van Groningen, vooral studentes, voor deze stripper. Op grond van meerdere soortgelijke voorvallen in de afgelopen anderhalf jaar denkt de politie dat de verdachte stript voor zijn eigen gerief in plaats van een verloren weddenschap of een ontgroening van een studentenvereniging. De politie adviseert bij het aantreffen van de betreffende man direct de politie te waarschuwen via het alarmnummer 112. Op deze manier is de kans op een aanhouding van de verdachte het grootst. In het geval studenten eerder geconfronteerd zijn met de schennispleger dan kunnen zij dit alsnog melden bij de studentenagenten van Regiopolitie Groningen. Vrouwen kunnen het voorval via Twitter, Facebook of via de telefoon melden aan de studentenagenten. De verdachte voldoet aan het volgende signalement: blanke man, 20 tot 30 jaar, lengte 1.70 1.80 meter, tenger postuur, pokdalige huid, beige broek met witte blouse of t-shirt. De studentenagenten doen onderzoek naar de voorvallen en naar de identiteit van de verdachte.

Inbrekers overlopen tijdens inbraak

SCHEEMDA - De politie doet onderzoek naar een inbraak in Scheemda. Maandagnacht werd er door onbekenden ingebroken in een tabakswinkel aan de Stationsstraat. De daders wisten de winkel binnen te komen door een ruit te forceren. De eigenaar hoorde het alarm afgaan en reageerde hierop. Toen hij in de winkel de verlichting aan deed zag hij vier jongens in de zaak. De knapen sloegen op de vlucht toen ze op heterdaad werden betrapt door de eigenaar. In een rode bestelauto gingen zij er van door in de richting van de brug die uitkomt op de Oude Rijksweg. Meerdere politie-eenheden hebben in de omgeving gezocht maar zij troffen de inbrekers niet meer aan. Uit de winkel werd in ieder geval een onbekende hoeveelheid aan sigaretten buit gemaakt. De eigenaar heeft aangifte gedaan van de inbraak. De politie stelt een onderzoek in.

Politie houdt verdachten aan voor verkrachting

WINSCHOTEN De politie heeft maandagnacht in Winschoten twee Roemeense mannen (25 en 32 jaar) aangehouden voor verkrachting. Beide mannen worden ervan verdacht dat zij in hun verblijfplaats in Winschoten een 46-jarige vrouw uit Leer (D) hebben verkracht. Het slachtoffer is voor het doen van aangifte en voor nader onderzoek overgedragen aan de zedenpolitie. Beide verdachten werden in een cel ingesloten. Zij worden vandaag gehoord. De politie stelt een nader onderzoek in.

Politie controleert voor veilig verkeer

PROVINCIE GRONINGEN Voor een veiliger verkeer op de weg controleert Regiopolitie Groningen vrijwel dagelijks op diverse wegen in de provincie Groningen. De politie controleerde maandag 5 juli op diverse plaatsen op snelheid.

Ten Boer, N360: aantal geregistreerde voertuigen: 965, aantal overtredingen:22, hoogst gemeten snelheid:118 km/uur, maximum toegestane snelheid:80 km/uur.

Stadskanaal, Scheepswerfstraat: aantal geregistreerde voertuigen:460, aantal overtredingen:134 , hoogst gemeten snelheid:98 km/uur, maximum toegestane snelheid:50 km/uur.

N46, Eemshavenweg: aantal geregistreerde voertuigen:2953 , aantal overtredingen:78, hoogst gemeten snelheid:137 km/uur, maximum toegestane snelheid:100 km/uur.

Wildervank, KJ de Vriezestraat:: aantal geregistreerde voertuigen:465, aantal overtredingen:138, hoogst gemeten snelheid:92 km/uur, maximum toegestane snelheid:50 km/uur.

Noordhorn, N355: aantal geregistreerde voertuigen:906, aantal overtredingen:14, hoogst gemeten snelheid:102 km/uur, maximum toegestane snelheid:80 km/uur.

De Marne, N361: aantal geregistreerde voertuigen:908 , aantal overtredingen:23, hoogst gemeten snelheid:103 km/uur, maximum toegestane snelheid:80 km/uur.

Groningen, Ulgersmaweg: aantal geregistreerde voertuigen:1239, aantal overtredingen:102, hoogst gemeten snelheid: 80 km/uur, maximum toegestane snelheid:50 km/uur.