Vakantiewerk zit in de lift

Persbericht van Marcommit

Almere, 5 juli 2011 - Het aantal plaatsingen van vakantiekrachten bij organisaties is dit jaar al ruim een derde (36 procent) gestegen ten opzichte van vorig jaar. Dit blijkt uit cijfers van de site vakantiewerk.nl van Unique. Op deze site wordt vraag en aanbod van vakantiewerk bij elkaar gebracht.

Ook heeft Unique onderzocht om welke reden werkgevers dit jaar vakantiekrachten willen inzetten. Ruim de helft van hen geeft aan dat zij vakantiewerkers inzetten om de lage bezetting op te vangen zodat het werk gewoon door kan gaan. Daarnaast geldt voor 28 procent dat ze met vakantiewerkers de hoge pieken in de zomerperiode kunnen opvangen. Tot slot vindt 19 procent het inzetten van deze flexibele krachten tegen vrij lage kosten een pluspunt.

Raymond Puts, algemeen directeur bij Unique: "Sinds vorig jaar is er een flinke toename te zien van de inhuur van vakantiekrachten. In 2009 werd er een dieptepunt gesignaleerd. Dit had alles te maken met de economische crisis. Het is een goed teken dat er dit jaar nu al een stijging te zien is in het aantal plaatsingen van vakantiekrachten. De meeste werkgevers bedenken gedurende de zomer dat ze vakantiewerkers willen inhuren, dus ik verwacht dat deze stijging nog verder door zal zetten. Wel blijft de vraag naar vakantiewerkers nog achter bij het aanbod. Dit is echter een jaarlijks terugkerende trend."

Om vakantiekrachten en werkgevers te matchen heeft Unique voor de zomerperiode de site www.vakantiewerk.nl. Om werkgevers te belonen voor de inzet van flexibel personeel, selecteert Unique wekelijks een werkgever die één week van de plaatsing gratis krijgt.

*

Links:
http://www.vakantiewerk.nl



Razende Robot Reporter