Politie Drenthe

Dinsdag 5 juli 2011

Provincie Drenthe, 05-07-2011

Politie houdt verdachte aan in onderzoek woninginbraken

HOOGEVEEN De politie heeft afgelopen weekeinde een inwoner van Hoogeveen aangehouden in verband met het onderzoek naar de woninginbraken. Deze verdachte is maandagmiddag voorgeleid en blijft de komende twee weken vastzitten. De politie sluit meerdere aanhoudingen niet uit. Er zijn goederen in beslag genomen die gestolen blijken te zijn bij woninginbraken. Afgelopen weekeind is de bevolking van Hoogeveen via de media gevraagd om informatie aan de politie door te geven die verband kan houden met de serie inbraken. Dat geldt nog steeds. Informatie kan op diverse manieren worden doorgegeven. Bel bij een heterdaadsituatie altijd met 112. In andere gevallen kunnen mensen contact opnemen met 0900 8844 of via de mailmogelijkheid op de websitewww.politie.nl/drentheMensen die hun informatie anoniem willen doorgeven kunnen dat doen bij M (Meld misdaad anoniem) op 0800 7000.

Onderzoek vermissing eindigt met slotsom zelfdoding

KLAZIENAVEEN Het onderzoek naar de vermissing van de 69-jarige Chris Kwint is afgesloten. Maandagmiddag werd zijn lichaam in zijn auto in het water van de Bladderswijk nabij Emmen gevonden. Onderzoek heeft uitgewezen dat er sprake is van zelfdoding. Daarmee is dit onderzoek voor de politie nu afgesloten. Na afronding van het onderzoek is het lichaam vrijgegeven en ter beschikking gesteld van de familie.

Bromfietser onder invloed

ASSEN Maandagnacht reed een 17-jarige jongen uit Assen met zijn bromfiets over de Taarloseweg terwijl hij had gedronken. Hij kwam te vallen en raakte daarbij licht gewond. De blaastest kwam uit op 1,8 promille. Het rijbewijs is ingevorderd.

Twee mannen aangehouden na verlaten van plaats ongeval

TYNAARLO - De politie heeft maandagmiddag een 19-jarige man uit Farmsum en een 26-jarige man uit Arnhem aangehouden. Het tweetal reed over de A28 in de richting van Assen toen zij ter hoogte van Tynaarlo in botsing kwamen met een andere auto. Het tweetal wilde een 62-jarige automobilist uit Assen inhalen. Dit deden zij via de vluchtstrook. Bij het terugdraaien naar de rijbaan raakte het tweetal de voorzijde van de auto van de Assenaar. Beide auto's kwamen tot stilstand verspreid over de de twee rijbanen. Vervolgens stapte het tweetal uit en gingen er al rennend vandoor. Na een korte zoektocht kon de politie het tweetal bij de Vriezerbrug aanhouden. Beide mannen zijn overgebracht naar het politiebureau en ingesloten voor nader onderzoek. Er vielen geen gewonden bij dit ongeval.

Politie zoekt getuigen van belediging en vernieling

GEESBRUG - De politie is op zoek naar getuigen van een belediging en vernieling. Maandagavond rond 18.45 uur reed een 32-jarige vrouw uit Hoogeveen over de Coevorderstraatweg vanuit Nieuwlande naar Coevorden. Er verschenen twee auto's (een Volkwagen en een Audi) bij haar in de buurt welke onderling aan het racen waren. De vrouw hield mogelijk beide racers op, want kort nadat beide auto's haar passeerden blokkeerden ze de weg. Beide mannen stapten uit en begonnen te schelden tegen de vrouw en de andere inzittenden. Ook maakte het tweetal een deuk in het dak van de auto van de vrouw, waarna ze weer wegreden. De politie is op zoek naar getuigen van deze belediging en vernieling. Getuigen kunnen zich melden bij de politie in Coevorden via 0900-8844.

Winkeldieven aangehouden

EMMEN - Maandagmiddag is een 56-jarige man uit Emmen aangehouden. De man had een tijdschrift en enkele huishoudelijke artikelen meegenomen zonder te betalen uit een winkel aan de Wilhelminastraat. Het winkelpersoneel had de man door en hield hem aan. Hij kon kort daarna worden overgedragen aan de politie. De man is overgebracht naar het politiebureau voor verhoor. Hij kon later die middag naar huis met een proces-verbaal op zak.

EMMEN - Een 27-jarige man (woonplaats onbekend) is maandagmiddag aangehouden voor winkeldiefstal. De man had een rol aluminiumfolie weggenomen uit een supermarkt aan de Weerdingerstraat. Het winkelpersoneel betrapte de man en hield hem aan. De politie heeft de man vervolgens overgebracht naar het politiebureau voor verhoor. Er is proces-verbaal tegen de man opgemaakt. Tevens is er een winkelverbod aan de man uitgereikt.

Politie onderzoekt branden

GASTEREN Maandagavond rond 21.30 is brand ontstaan in een vakantiewoning aan de Oudemolenseweg. De woning brandde grotendeels uit. Even na middernacht is brand gemeld in een schuur aan het Westeinde. De brandweer bluste beide branden. Zowel aan het Westeinde als aan de Oudemolenseweg heeft de politie de zaak afgezet. Dinsdag zullen medewerkers van de afdeling Forensische Opsporing onderzoek doen naar de oorzaak van beide branden.