Gemeente Vlaardingen



-


16 Halt-verwijzingen bij nieuw skatepark


05-07-2011 |

Afgelopen week heeft de politie Rotterdam-Rijnmond 16 jongeren doorverwezen naar bureau Halt. De jongeren zaten op de nieuwe skatebaan in het Oranjepark in Vlaardingen. De skatebaan is zo goed als klaar, maar nog niet opgeleverd. Deze week vinden er nog een aantal werkzaamheden plaats en de baan moet nog gekeurd worden. Tot de oplevering is het verboden om de baan te betreden. Er staan dan ook hekken om de baan heen en er loopt regelmatig beveiliging rond. Het nieuwe skatepark is onderdeel van de renovatie Hof-Oranjepark.

Rock `n Ramps
Op zaterdag 9 juli wordt het skatepark officieel geopend. Dit heugelijke feit valt samen met het gratis festival `Rock 'n Ramps van De Kroepoekfabriek. Vanaf die datum is het toegestaan om de skatebaan te gebruiken. Zaterdag is het gloednieuwe skatepark in het Oranjepark vanaf 13.00 uur het toneel van binnen- en buitenlandse punkrockbands, skaters en graffitikunstenaars. Meer informatie over dit festival en De Kroepoekfabriek is te vinden op www.kroepoekfabriek.nl.

Renovatie Hof-Oranjepark
De nieuwe skatebaan is onderdeel van de renovatie van 't Hof en het Oranjepark. Al jaren hebben deze parken te kampen met wateroverlast. De gemeente maakte samen met bewoners en een landschaparchitect een ontwerp dat recht doet aan de historische waarde van de parken en aan de wensen van de gebruikers. Zo heeft een groep jongeren meegedacht over de vormgeving van de skatebaan. De renovatie is grotendeels afgerond waarna de stadsbewoners weer volop kunnen genieten van deze bijzondere groene plek in het centrum. Meer weten over 't Hof en het Oranjepark? Kijk dan op www.vlaardingen.nl/hof.

Contactinformatie

Postbus 1002

3130 EB Vlaardingen
Mail: Contactformulier
Tel. (010) 248 4000