ICT~Office, branchevereniging IT-, Telecom- en Officebedrijven


Vooraankondiging ICT~Haalbaarheidstoets Informatieknooppunt

5 jul 2011 om 10:02

Logius (dienst digitale overheid van het ministerie van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties) gaat een ICT~Haalbaarheidstoets uitvoeren en wil hiervoor de dialoog aangaan met bedrijven die kennis en ruime ervaring hebben met het realiseren en beheren van informatieknooppunten. De ICT~Haalbaarheidstoets is een advies dat precompetitief - voordat er sprake is van een mogelijke aanbesteding - aangeeft of het gewenste ICT-project tot een succes kan leiden en hoe de kans op succes vergroot kan worden.

In het kader van een nadere opdracht onder de nog te gunnen mantelovereenkomst 'Logius Portfolio' zal in opdracht van Logius een ICT~Haalbaarheidstoets worden gehouden. Deze nadere opdracht behelst een Informatieknooppunt ten behoeve van de ondersteuning van het adviesproces voor de Interdepartementale Commissie Crisisbeheersing (ICCb), de Ministeriële Commissie Crisisbeheersing (MCCb) en de interdepartementale samenwerking bij crisisbeheersing tussen DCC's (Departementaal Coördinatiecentrum Crisisbeheersing), het NCC (Nationaal CrisisCentrum) en het LOCC (Landelijk Operationeel Coördinatiecentrum), in opdracht van het ministerie van Veiligheid & Justitie namens alle overige departementen. In de ICT~Haalbaarheidstoets zullen diverse aspecten van het Informatieknooppunt de revue passeren.

Begin augustus zal bekend worden met welke partijen de mantelovereenkomst 'Logius Portfolio' wordt gesloten. Zowel voor de mantelpartijen als de bedrijven die geïnteresseerd zijn in samenwerking met de mantelpartijen bij deze opdracht zal op 16 augustus 2011 van 12:30 u. tot 17:00 u. in Den Haag de workshop van deze ICT~Haalbaarheidstoets plaatsvinden. Mocht u geïnteresseerd zijn in deze toets, dan kunt u deze datum alvast vrijhouden in uw agenda. De definitieve aankondiging/uitnodiging zal in de tweede helft van juli worden gepubliceerd.

Wanneer u uw interesse in deelname aan de workshop nu al kenbaar wilt maken, kunt u zich via e-mail aanmelden bij Annechien ten Kate (programmamanager ICT & Overheid ICT~Office):
annechien.ten.kate@ictoffice.nl. De uiteindelijke keuze voor de uit te nodigen partijen ligt bij Logius.

Kijk voor meer informatie over de ICT~Haalbaarheidstoets op www.haalbaarheidstoets.nl. Meer informatie over Logius vindt u op www.logius.nl.