Gemeente Hoogeveen

Wie wint de ton in Wolfsbos?

Al geruime tijd is de gemeente Hoogeveen bezig met een uitvoerig grondwateronderzoek in de wijk Wolfsbos. Dit onderzoek bevat veel verschillende onderdelen zoals peilbuismetingen, doorlatendheidsmetingen en enquêtes onder bewoners van de wijk. In de winter heeft de gemeente 2 enquêtes over grondwater uitgezet in 2 verschillende gebieden van Wolfsbos. Het 1e gebied is de Roerdomplaan/Meerkoetlaan en het 2e gebied is De Wulp/ De Plevier/ De Kievit / De Leeuweriklaan. Bij deze enquête is aan iedereen gevraagd of men mee wilde doen aan een onderzoek in eigen woning.

Omdat we natuurlijk niet zomaar bij iedereen in de tuin een peilbuis kunnen plaatsen, hebben we gevraagd of betrokken bewoners de gemeente wilden helpen. Het was de bedoeling dat deelnemers elke 2 weken in de winter en voorjaar de grondwaterstand zouden meten. Deze gegevens komen goed van pas bij het inzichtelijk maken van het watersysteem en de problematiek.
Veel van de betrokken bewoners hebben meegewerkt aan dit perceelsgebonden onderzoek. Een mooie aanvulling van het onderzoek van de gemeente!
Onder 2 inzenders van een volledig ingevuld formulier werdt in de 2 gebieden een regenton naar keuze verloot, als dank voor de medewerking. Op 16 juni 2011 heeft wethouder Tiens Eerenstein 2 winnaars getrokken uit alle deelnemers.

Wij feliciteren dhr Krot van de Roerdomplaan en dhr Vos van De Plevier met deze prijs!
Winnaars ton