Gemeente Maassluis

Ideeën en wensen verzameld voor parkeerterrein Steendijkpolder

inrichting parkeerterrein Steendijkpolder.jpg

Na de feestelijke opening van het vernieuwde winkelcentrum Steendijkpolder op 17 juni 2011, is de gemeente Maassluis gestart met de herinrichting van het omliggende parkeerterrein. De parkeersituatie moet geoptimaliseerd worden om de behoefte aan parkeren te ondervangen en de bestrating moet vervangen worden omdat deze in minder goede staat verkeert. Voor de nieuwe inrichting van deze openbare ruimte wordt een ontwerp opgesteld. Dit doet de gemeente samen met de winkeliers, bewoners en gebruikers van het parkeerterrein rond het winkelcentrum. De wensen en ideeën worden gebruikt als basis voor het nieuwe schetsontwerp.

Bewoners, winkeliers en gebruikers laten van zich horen

Op 23 juni organiseerde de gemeente Maassluis een interactieve sessie met twintig betrokken Maassluizers. Samen met het bureau PJ Partners werden de wensen en ideeën over het parkeerterrein in hun woon- en werkomgeving in kaart gebracht. Ze gingen letterlijk de straat op om in kleine groepjes de opmerkingen te verwerken in een lege tekening van het parkeerterrein. Hierbij werd gedacht aan parkeerplaatsen voor auto's en fietsen, het laden en lossen bij de Lidl, ouders die kinderen naar de naastgelegen school brengen en mensen die slecht ter been zijn of rijden in scootmobielen. Ook het aanwezige groen, de zitbankjes en de ondergrondse afvalcontainers werden bekeken.

De gemeente Maassluis zal tijdens de zomerperiode het ontwerp uitwerken op basis van zowel de wensen uit de buurt als de randvoorwaarden vanuit de gemeente. Want als het openbare gebied wordt opgeknapt, worden tegelijkertijd ook andere aanpassingen aan bijvoorbeeld de riolering uitgevoerd. Zo ondervinden de bewoners en winkeliers slechts eenmalig overlast van de werkzaamheden. Eind september worden de winkeliers, bewoners en gebruikers in de buurt opnieuw uitgenodigd om mee te kijken en mee te denken over het schetsontwerp.