Gemeente Heerenveen

Lidl kiest weer voor Heerenveen

Lidl Nederland en gemeente Heerenveen zetten op dinsdag 5 juli de handtekening onder een contract voor de bouw van een nieuw distributiecentrum op het Internationaal Bedrijven Park in Heerenveen. De nieuw te bouwen locatie omvat 12 hectare.

Het huidige distributiecentrum (DC) op de Kavels in Heerenveen was het eerste DC van Lidl in Nederland. Door veroudering is het aan vervanging toe. Reden voor de supermarktketen om op zoek te gaan naar een geschikte locatie voor een ultramodern, groter en duurzamer distributiecentrum. Dit DC verzorgt de bevoorrading van circa 80 winkels in Noord Nederland. Wethouder Van der Laan is zeer verheugd dat Lidl in Heerenveen blijft en dat de bouw ook uitbreiding van werkgelegenheid betekent. `Zo'n beslissing is, juist in deze tijd met economisch zwaar weer, belangrijk voor Heerenveen. Het bevestigt dat onze gemeente een toplocatie is voor nationale en internationale bedrijven'.

Werkgelegenheid

Het distributiecentrum heeft volop ruimte voor food-, non-food- en dagverse-foodactiviteiten. Vanwege de continue groei die Lidl doormaakt is de verwachting dat het aantal arbeidsplaatsen in de toekomst zal toenemen. Lidl verwacht begin volgend jaar te kunnen starten met de bouw van het nieuwe distributiecentrum.

Duurzaamheid

Bij het ontwerp van de nieuwbouw is duurzaamheid een belangrijk thema. Door middel van de slogan "Op weg naar morgen!" vestigt de supermarkt aandacht op duurzame en eerlijke bedrijfsvoering. Het nieuwe distributiecentrum zal diverse milieuvriendelijke en energiezuinige oplossingen in het ontwerp hebben. Zo wordt de restwarmte uit koelinstallaties benut ten behoeve van vloerverwarming. Daarnaast wordt er gebruik gemaakt van milieuvriendelijke koelmiddelen voor de koeling en van materialen met een hoge isolatiewaarde. Het gebouw is tevens zo geconstrueerd dat het in de toekomst voorzien kan worden van zonnepanelen.