Politie Hollands Midden

Oegstgeest - Meerdere autos gestolen in Oegstgeest

Oegstgeest, 05-07-2011 o In de periode van woensdag 15 juni tot zondag 26 juni zijn er vijf autos gestolen in Oegstgeest. Daarnaast waren er vier pogingen van diefstal van een auto. De autos werden gestolen aan de Papaverlaan, de Rhijngeesterstraat, de Marelaan, de Wilthoeflaan en de Apollolaan.

De pogingen vonden plaats in de Emmalaan, de Juffermansstraat, de Rhijngeesterweg en de Frederik Hendriklaan. Drie van de vijf gestolen autos werden op donderdag 23 juni gestolen. Wat betreft de gestolen autos gaat het voornamelijk om autos van het merk Volkwagen maar ook van het merk Toyota. Qua pogingen betreffen het allemaal Volkswagens. Het aantal diefstallen van autos en pogingen diefstal in deze korte periode is opmerkelijk hoog.

Opvallend is dat in alle gevallen de eigenaar de sleutels van de auto nog heeft en dat er geen glas is aangetroffen op de plek waar de dieven toesloegen. Bij de pogingen van diefstal was er in alle gevallen wel sprake van schade aan het dashbord. De dieven gaan op een professionele wijze te werk. De politie vermoedt dat zij met meerdere personen tegelijk werken en dat er sprake is van mobiel banditisme: de dieven slaan hun slag in plaatsen dichtbij de snelweg en vertrekken daarna naar het buitenland.

1 auto teruggevonden In Duitsland is één auto teruggevonden door de politie daar: het betreft een Toyota die uit de Wilthoeflaan werd gestolen op donderdag 23 juni. Een 31-jarige man uit Litouwen werd bij de vondst van de auto aangehouden.

De politie is alert en surveilleert extra, zowel opvallend als onopvallend. Zij vraagt slachtoffers om altijd aangifte te doen, ook als het om een poging diefstal van de auto gaat. Zeker bij een poging diefstal is er een grote kans dat de dieven sporen hebben achtergelaten waar de politie mee aan de slag kan.

De politie vraagt bewoners om in het geval van verdachte situaties direct 1-1-2 te bellen. Ziet u bijvoorbeeld als u de hond uitlaat of aan het hardlopen bent mannen die zich langere tijd ophouden bij een auto, plotseling wegrennen of een auto in de straat die daar normaal nooit staat? Waarschuw 1-1-2. Dit is een situatie waarbij elke seconde telt en waarbij de politie de grootste kans heeft om de daders aan te houden.