Politie Gelderland-Zuid

Dronken Pool werkt niet mee

Ammerzoden, 05-07-2011 o Een dronken Pool sloeg maandagavond in Ammerzoden een helpende hand van agenten af. Sterker nog, hij gedroeg zich recalcitrant en werd uiteindelijk alsnog aangehouden vanwege openbare dronkenschap.

Na een melding dat een man op de Hogesteeg mogelijk was aangereden door een motorrijder gingen politieagenten die kant op. Dit was rond 20.30 uur. Zij zagen op de Voorstraat iemand lopen die voldeed aan het doorgegeven signalement. De man had bebloede handen en een hoofdwond; hij keek verward om zich heen. De agenten riepen assistentie in van een ambulance om hem even goed na te kijken. Het ambulancepersoneel constateerde een vermoedelijke hersenschudding en gaf de 34-jarige man een wekadvies.

Goede bedoelingen ten spijt
Intussen spraken de agenten met omstanders. Zij vertelden dat er geen sprake was van een aanrijding, maar dat de 34-jarige man uit Polen bij een cafetaria op een muurtje had gezeten. Hij zou een schoen hebben gegooid naar een motorrijder, die hem daarop een klap had gegeven. Omdat de Pool onvast ter been was en duidelijk onder invloed van drank, besloten de agenten om hem voor zijn eigen veiligheid thuis af te zetten. Zij plaatsten hem in de surveillanceauto en gingen op weg naar het opgegeven adres. Daar aangekomen weigerde de man echter om uit te stappen, werd recalcitrant en uitte beledigingen naar de agenten. Het verder helpen werd hen onmogelijk gemaakt en toen de 34-jarige ook nog eens de auto uit probeerde te vluchten, was de maat vol.

De 34-jarige man, zonder vaste woon- of verblijfplaats zo bleek, werd aangehouden voor openbare dronkenschap. Hij is geboeid naar het politiebureau gebracht en ter ontnuchtering ingesloten. Na verhoor is de man inmiddels weer in vrijheid gesteld. Proces-verbaal is opgemaakt.

(08)

Laatst gewijzigd 05-07-2011 12:58 | © Regio Gelderland-Zuid |