Watersportverbond - KNWV

WK Paralympisch alle Nederlanders in top drie

maandag 4 juli 2011

Roelof Bouwmeester in top tien klassement EK Laser

Tijdens de wereldkampioenschappen paralympisch zeilen in Weymouth doen de Nederlandse zeilers van de Delta Lloyd Kernploeg goede zaken. Na twee dagen en vier gezeilde wedstrijden gaat Thierry Schmitter aan de leiding in de 2.4mR klasse. Ook Udo Hessels, Mischa Rossen en Marcel van de Veen (foto) doen het goed. Dit trio staat derde in de Sonar klasse. In totaal doen aan dit IFDS Wereldkampioenschap in Weymouth 163 zeilers mee uit 30 landen. Het kampioenschap duurt tot en met vrijdag 8 juli.

Sonarmannen willen medaille
Hessels, Rossen en Van de Veen verdedigen hun Wereldtitel net zo als Thierry Schmitter. De Sonarmannen willen in elk geval op het podium eindigen. Op het moment gaan de Engelsen John Robertson, Hannah Stodel and Steve Thomas aan de leiding in de driemans/vrouw Sonar.
Hessels zei: âOns doel is om in elk geval een medaille te pakken deze week. De omstandigheden zijn lastig. De wind is heel veranderlijk en iedereen heeft wisselende resultaten. Dat maakt het heel boeiend. Wij doen het redelijk goed in deze omstandigheden maar willen liever iets meer wind. We hadden heel veel wind tijdens Sail for Gold.â

Tijdens deze laatste wereldbekerwedstrijd op dezelfde locatie in juni eindigden de Nederlanders op een tweede plaats achter het Engelse team.

Schmitter wil goud
Ook Thierry Schmitter (foto) verdedigt zijn titel en wil graag een WK hat-trick scoren maar hij wil vooral deze winnen. Schmitter zei: âHet zou een prachtig zijn als ik drie keer op rij wereldkampioen kan worden maar het gaat om nu. Wat ik in 2009 en 2010 gedaan heb is geschiedenis. Ik voel geen druk omdat ik de huidige wereldkampioen ben. Ik doe gewoon mijn ding zoals altijd. Ik ben op de goede weg en heel blij met mijn materiaal dat we afgelopen winter verder ontwikkeld hebben.â

Schmitter moet het uiteraard weer opnemen tegen zeer ervaren
tegenstanders. Ten eerste zijn rivaal Damien Seguin (FRA) die het goud won in Athene 2004 en het zilver in Beijing in 2008. Maar dan is er ook nog Heiko Kroeger. De Duitser die meervoudig wereldkampioen is het goud won in Sydney in 2000.

EK Laser Helsinki
Gisteren wonnen Mulder, Bes en Witteveen al het brons bij het onderdeel matchracen. Vandaag 4 juli stijgt Roelof Bouwmeester naar een achtste plaats in het klassement van de EK Laser in Helsinki. Bouwmeester zijn teamgenoot Rutger van Schaardenburg is geblesseerd aan zijn knie en zeilt niet mee.

Het EK Laser in Helsinki duurt nog tot en met aanstaande vrijdag. Later in de week komen alleen nog Steven LeFevre en Steven Krol in actie in de 470 klasse. De overige leden van de Delta Lloyd Kernploeg doe niet mee aan het EK zeilen in Helsinki.

foto's WK IFDS/Paul Wyeth

Website WK IFDS: http://www.ifdsworlds2011.com
EK Helsinki: http://www.openeuropeans2011.com