Watersportverbond - KNWV

Verbond blij met handhaving bemanning vuurtorens

dinsdag 5 juli 2011

Staatssecretaris Joop Atsma van Infrastructuur en Milieu heeft besloten dat de vuurtorens op Terschelling en Schiermonnikoog 24 uur per dag bemand blijven.
Â
Het Watersportverbond is erg blij met het besluit van staatssecretaris Joop Atsma van Infrastructuur en Milieu om de 24 uurs bemanning van de vuurtorens van Terschelling en Schiermonnikoog te handhaven.
Rijkswaterstaat wilde op Terschelling een zeeverkeerscentrale bouwen, van waaruit het hele Waddengebied met cameraâs en radars in de gaten zou moeten worden gehouden. Uitvoerig onderzoek heeft nu uitgewezen dat de technische apparatuur de rol van het menselijk oog niet kan overnemen.

Menselijk oog niet te vervangen
Het Watersportverbond, samen met de andere gebruikersorganisaties, hebben jarenlang gepleit voor het behoud van âhet menselijk oogâ op de vuurtorens. Voor de veiligheid van de recreatievaart is aanwezigheid van mensen op de vuurtorens van groot belang. In december was al besloten dat de vuurtorens voorlopig overdag nog enige tijd bemand zouden blijven. Calamiteiten vinden echter ook âs nachts plaats. Door de watersportorganisaties is steeds aangedrongen op uitvoerig onderzoek naar de mogelijkheden van de technische apparatuur, zodat de veiligheid gegarandeerd zou blijven. Dit heeft dus uiteindelijk succes gehad.

Zie ook ons bericht hierover van December 2010:
http://www.watersportverbond.nl/Content.aspx?sid=&cid=&mid=2&mnu=&ctl=d etails&nid=1338