Politie Gelderland-Midden

Aangehouden jongens verdacht van vier woninginbraken
Publicatiedatum: 5-7-2011 13:30:02

EDE - De twee jongens uit Ede (van 13 en 14 jaar) die op 3 juli werden aangehouden op verdenking van het plegen van een inbraak in een woning aan de Larixlaan in Ede, worden verdacht van nog eens twee woninginbraken en een poging tot woninginbraak (allen in Ede).

Uit onderzoek en verhoren is gebleken dat de twee ook zouden hebben ingebroken in een woning aan de Cloeckendaal op 18 juni en in een woning aan de Velserbeek op 25 juni. In beide gevallen konden de buitgemaakte spullen weer worden terugbezorgd. Ook zouden de twee op 29 juni hebben geprobeerd in te breken in een woning aan het Binnenhof. De twee zijn na verhoor weer heengezonden; het complete dossier zal zo snel mogelijk worden overgedragen aan het openbaar ministerie. Deze zal bepalen wat er verder gaat gebeuren.

Offensief tegen woninginbraken
De politie Gelderland-Midden heeft met ingang van 1 februari een groot offensief ingezet tegen woninginbraken. Het korps wil hiermee het aantal woninginbraken substantieel verlagen. Het team, dat bestaat uit zeker 15 rechercheurs, gaat aan de slag om gepleegde woninginbraken te onderzoeken met als doel over te gaan tot aanhouding en voorgeleiding van verdachten. Daarnaast is er ondersteuning door tal van specialisten op onder meer financieel gebied. Ook wordt de surveillance gericht op woninginbraken. Het korps zal bovendien met extra inzet informatie inwinnen over locaties en verdachte personen.

Voorkomen van woninginbraken
Het offensief behelst overigens niet alleen het onderzoeken van gepleegde woninginbraken en overvallen, maar ook het voorkomen ervan. Daarbij zal het korps nog meer een beroep doen op burgers om alert te zijn op verdachte situaties en de politie te bellen. Verder zal de politie zoveel mogelijk op grond van informatie nieuwe inbraken en overvallen verstoren. Voor tips over hoe u een inbraak zoveel mogelijk kunt voorkomen.

Help de politie!
De politie werkt hard woninginbraken tegen te gaan en op te lossen. Daarbij is informatie van burgers erg belangrijk. Hoe meer informatie de politie heeft, hoe beter dit is voor het onderzoek en des te eerder zicht op mogelijke daders gekregen kan worden. Ziet u bijvoorbeeld een verdacht persoon in uw buurt lopen, of een auto meerdere malen doelloos rond rijden, schroom dan niet om de politie te bellen. Bij verdachte situaties kunt u bellen naar 112. Voor meldingen waarbij de komst van de politie niet direct noodzakelijk is, bel dan naar 0900-8844. Wilt u anoniem blijven? Bel dan naar -800-7000.

voor nadere informatie:
Persloket Bureau Communicatie
Politie Gelderland-Midden
026 376 3053


---