Politie Noord-Holland-Noord

Berichten van dinsdag 5 juli

Noord-Holland Noord, 05-07-2011 o 14.00 uur

Twee aanhoudingen voor poging straatroof

Den Helder, maandag 4 juli

Een jongen van 11 en 13 jaar zijn maandagavond rond 19.40 uur aangehouden op de Polderweg. Een 15-jarige jongen was vanaf huis onderweg naar kermis over deze weg. Bij de kerk zag hij vijf jongens staan. Toen hij het groepje naderde liepen drie jongens uit de groep op hem toe. Twee van hen gaven aan dat zij geld wilden van de 15-jarige jongen. Het slachtoffer draaide zich om weg te lopen. Zijn pet werd van zijn hoofd gepakt en hij kreeg een klap in zijn gezicht. De 15-jarige jongen werd met iets in zijn buik geprikt waarop één van de jongens aangaf dat het om een overval ging. Op dat moment reden er twee agenten voorbij die zagen wat er gebeurde. Zij hielden de 11- en en 13-jarige jongen aan. De 13-jarige jongen is in verzekering gesteld. De 11-jarige jongen is na verhoor heengezonden.

Heling fiets

Heerhugowaard, maandag 4 juli

Een 15-jarige jongen uit Heerhugowaard werd maandagmiddag rond 16.35 uur aangehouden op de Dreef. Agenten zagen de jongen op een fiets rijden met een ringslot waar geen sleutel in zat. Het framenummer van de fiets werd nagetrokken. Deze bleek gestolen te zijn. De 15-jarige jongen werd aangehouden.

Vernieling

Alkmaar, dinsdag 5 juli

Een 35-jarige Marokkaanse man werd dinsdagochtend rond 05.45 uur aangehouden op de Gedempte Nieuwesloot. De politie kreeg een melding dat er in een steeg achter een horecagelegenheid een man opgesloten zat die aan het schreeuwen was. Agenten troffen de man in de steeg aan. Hij had regenpijpen vernield en alle spullen die in de steeg stonden waren overhoop gehaald. De man werd aangehouden voor vernieling.

Aanhoudingen voor inbraak

Alkmaar, dinsdag 5 juli

Een 15-jarige en een 17-jongen uit Alkmaar zijn dinsdagochtend rond 00.30 uur aangehouden op de Rhijnvis Feithlaan. De politie kreeg een melding dat er ingebroken werd aan de achterzijde van een woning aan de Aagje Dekenstraat. De verdachten liepen in de richting van de Arcadialaan. Bij de woning op de Aagje Dekenstraat werd braakschade geconstateerd. De twee jongens die voldeden aan het signalement werden aangetroffen op de Rhijnvis Feithlaan. Zij werden aangehouden. In een steeg werd inbrekerswerktuig aangetroffen.

Diefstal bromfiets

Hoorn, maandag 4 juli

Een 14-jarige en een 15-jarige jongen, uit Sijbekarpsel en Oosthuizen, zijn maandagmiddag rond 16.35 uur aangehouden op het Stationsplein. De jongens stonden bij een snorfiets die op slot stond. Een van de schakels van het slot was doormidden. En voor het rijwiel lag een kniptang en een ijzerzaag. De jongens werden aangehouden voor diefstal.

Huiselijk geweld

Den Helder, dinsdag 5 juli

Een 39-jarige man uit Den Helder werd dinsdagochtend rond 00.40 uur aangehouden voor huiselijk geweld. De politie kreeg een melding van geluidsoverlast. Agenten hoorden ter plaatse een hoop geschreeuw in het trappenhuis. Een van de agenten rende naar boven en zag de 39-jarige man meerdere keren inslaan op een vrouw. Toen de agent riep naar de man hield de man op met slaan. De man werd aangehouden en overgebracht naar het politiebureau.

Inbraak woning

Hoorn, dinsdag 5 juli

In een woning aan de Hoeker werd tussen maandag 16.00 en dinsdag 04.55 uur ingebroken. De inbrekers kwamen binnen door de voordeur te forceren. Het hele huis werd doorzocht. Er werden twee horloges uit de woning weggenomen.

t Zand, maandag 4 juli

In een woning aan de Kanaalkade werd maandag tussen 17.40 en 19.25 uur ingebroken. De daders kwamen binnen door aan de achterzijde van de woning een deur te forceren. Het huis werd doorzocht. Er werd buitenlands geld weggenomen.

Getuigenoproep

Heeft u op of in de omgeving van een van de bovengenoemde inbraken iets verdachts gezien? Of heeft u anderszins informatie die van belang kan zijn? Neemt u dan contact op met de politie bij u in de buurt via telefoonnummer 0900-8844 (lokaal tarief). Blijft u liever anoniem? Belt u dan met Meld Misdaad Anoniem via telefoonnummer 0800-7000.

Twee aanhoudingen voor beschieten auto met CO2 patronenpistool

Alkmaar, dinsdag 4 juli

Een 18-jarige en een 20-jarige man, beiden afkomstig uit Alkmaar, zijn zondag en maandag aangehouden. Een 18-jarige man uit Sint Pancras stopte zondagochtend 3 juli rond 02.00 uur op de Geestersingel met zijn auto naast een andere auto. Toen zij groen licht hadden ontstond er een probleem met invoegen. Hierdoor ontstond er over en weer irritatie. Dit ontaarde er uiteindelijk in dat er op de Huiswaarderweg op de auto van de 18-jarige man uit Sint Pancras werd geschoten vanuit de andere auto. De 18-jarige man reed met hoge snelheid weg en sloeg rechtsaf de Schinkelwaard op. Hij zag dat er een auto achter hem aan kwam met blauwe zwaailichten en een sirene. De bestuurder dacht dat dit de politie was en remde af om te stoppen zodat hij zijn verhaal kon doen.

Het bleek echter om dezelfde auto te gaan en er werd direct weer op zijn voertuig geschoten. De man uit Sint Pancras wist te ontkomen en belde vanaf een parkeerplaats de politie. Het achterraam en een zijraam van de auto werden door het beschieten versplinterd. Ook had de bestuurder, die met drie vrienden in de auto zat, een bult op zijn achterhoofd. De auto bleek later beschoten te zijn met een CO2-patronen pistool met metalen kogeltjes.

Via het kenteken kon de bestuurder achterhaald worden. De 20-jarige man werd zondagochtend rond 10.50 uur aangehouden in zijn woning. Zijn 18-jarige passagier werd maandagmiddag in Heerhugowaard aangehouden. Allebei de mannen zijn in verzekering gesteld.