Gemeente Almere


Tourploeg Vacansoleil draagt `produced in Almere'

05-07-2011

jpg Het team ploegleiders en renners dat voor Vacansoleil-DCM naar de Tour de France gaat kan ook buiten de koers goed voor de dag komen. Het jonge en vooruitstrevende modelabel DutchSpirit levert voor het drieweekse evenement duurzame casual kleding voor de negenkoppige Tourselectie. De kleding voor de renners is door deelnemers van het Mode Atelier van Campus4Talent in Almere in elkaar gezet onder de noemer `Produced in Almere'. De EDBA bracht de partijen bij elkaar en verwacht een duurzame samenwerking.

De negen renners zijn door DutchSpirit aangekleed met een jeans, riem, shirt en colbertje. Deze kleding werd bij de teampresentatie in Zolder overhandigd in een tas gemaakt van oude airbags en veiligheidsriemen. De jeans en het shirt kunnen na gebruik uit elkaar worden gehaald en zeker drie keer opnieuw gebruikt om een jeans of shirt te weven. De riem is van oude autobanden en ook na gebruik hiervan is recycling van de grondstof mogelijk. Tot slot dragen de renners jasjes van de revolutionaire cradle to cradle stof zijn ontwikkeld. Deze colberts kunnen oneindig worden gerecycled.
De recyclebare kleding van Dutch Spirit wordt ook gedragen door verschillende ambassadeurs van DutchSpirit, zoals oud-minister van VROM, mevrouw Jacqueline Cramer en binnenkort ook door de burgemeester van Almere, Annemarie Jorritsma.