Gemeente Bergen op Zoom


Kunsten in de Monumenten online

De nieuwe website is gevuld, het programma is klaar, de tweets vliegen over en weer, verenigingen en artiesten zijn druk aan het repeteren, de mooiste kunstwerken worden geselecteerd, eeuwenoude panden worden opgepoetst: het is bijna weer Kunsten in de Monumenten.

Bij dit jaarlijkse evenement komen de vele monumenten van Bergen op Zoom en Halsteren tot leven met muziek, dans, theater, literatuur en beeldende kunst. Diverse routes leiden langs activiteiten voor jong en oud. Kunsten in de Monumenten vindt plaats op 8, 10 en 11 september. Dit jaar is het volledige programma te vinden op de gloednieuwe website http://www.kunstenindemonumenten.nl/ .

Onweerstaanbaar

Met 800 monumenten is Bergen op Zoom tijdens de Open Monumentendagen in het tweede weekend van september onweerstaanbaar voor cultuurliefhebbers in de wijde regio. Vooral omdat deze dagen bol staan van de activiteiten. Onder de naam Kunsten in de Monumenten vormen historie, optredens, presentaties, lezingen, exposities en workshops een verrassend evenement dat een breed publiek aanspreekt.

Afwisselend

Iedereen is welkom om een kijkje te nemen in de vele opengestelde monumenten (waaronder ook particuliere panden) en te genieten van een afwisselend programma waaraan heel wat verenigingen, artiesten en organisaties deelnemen. Shanty, salsa, folk, rock, klassiek, romantisch, ritmisch, swingend: in Bergen op Zoom en het naburige Halsteren klinkt alle soorten live muziek. Eeuwenoude gebouwen vol beweging met acrobatiek en dans. Een outdoor foto-expositie sluit aan bij het landelijke thema `Nieuw gebruik - Oud gebouw'. Eten en kunst vormen het levende kunstwerk Pasta Cultura, waarvan het publiek deel uitmaakt. Er zijn diverse routes, rondleidingen, films, tentoonstellingen, lezingen, presentaties, demonstraties en workshops.

Informatie

Meer informatie vind je op de website:
http://www.kunstenindemonumenten.nl/

Volg Kunsten in de Monumenten ook op Twitter: @kunstenmonument

Op youtube is al een filmpje over het evenement te bekijken: http://www.youtube.com/watch?v=5_hicmFqnyY