Politie Kennemerland

Vijf dodelijke slachtoffers bij grote brand in Hoofddorp

Hoofddorp, 05-07-2011

In een woning aan de Haya van Somerensingel in Hoofddorp ontstond even voor 02.00 een grote brand. Daarbij zijn twee volwassenen en drie kinderen om het leven gekomen. Burgemeester Theo Weterings heeft direct na de gebeurtenis zijn medeleven uitgesproken in de richting van alle betrokkenen, zowel familie, omwonenden als medeleerlingen. Vermoedelijk zijn de slachtoffers de bewoners die op dit adres stonden ingeschreven: een 43-jarige man, zijn 35-jarige vrouw, en hun drie kinderen. Een jongen en twee meisjes van 11, 8 en 6 jaar oud. Het gezin woont sinds 2000 in Nederland en sinds 2010 in Hoofddorp. De politie is direct een grootschalig onderzoek begonnen. Daaruit moet de identiteit van de slachtoffers nog worden vastgesteld. Ook wordt onderzocht of er sprake is van een misdrijf. Er zijn aanwijzingen dat er sprake van een misdrijf kan zijn, hetgeen heeft geleid tot een grootschalig onderzoek. Dat onderzoek loopt nu en zodra meer bekend is worden daar mededelingen over gedaan.

De brandweer kwam samen met de politie vlak na 02.00 uur ter plaatse, na diverse meldingen uit de buurt. Daarin werd onder andere gesproken over een explosie.
De lichamen van de slachtoffers bevinden zich nog in de woning. De identiteit van de slachtoffers moet nog worden vastgesteld uit het onderzoek. In de directe omgeving van de slachtoffers is geschokt gereageerd op het tragische nieuws. Vanmorgen is direct contact gezocht met de school van de kinderen. Ook is er psychosociale zorg aanwezig

Op korte termijn wordt een speciale bijeenkomst voor de buurt belegd.


---

Voor vragen kan contact opgenomen worden met de heer B. van der Ham, bestuursvoorlichter gemeente Haarlemmermeer.