Politie Gelderland-Zuid

Busje raakt van de snelweg

Zes gewonden naar ziekenhuizen

Beesd / A2, 05-07-2011 o Maandagmiddag rond 17.30 uur raakte een busje met zes inzittenden bij Beesd van de snelweg A2. Dit gebeurde ter hoogte van een tankstation. De hulpverleningsdiensten politie, brandweer, ambulance en ook de traumahelikopter rukten uit.

Toen politieagenten ter plekke kwamen waren de zes personen al uit de auto. Zij zaten op de grond en werden door brandweerlieden en omstanders geholpen. Het gaat om zes personen, zowel mannen als vrouwen, van diverse nationaliteit. Zij zijn door ambulances naar ziekenhuizen in Utrecht, Nieuwegein en Tiel overgebracht. De aard van hun letsel is verder niet bekend.

Vermoedelijk heeft de bestuurster van het busje te laat uitgevoegd, waarna ze een verhoging heeft geraakt. Met één wiel kwam de bus in de berm terecht en vervolgens in een droge sloot. De bus is later afgesleept.
De politie doet nader onderzoek naar de toedracht. Specialisten van VerkeersOngevallenAnalyse (VOA) legden ter plekke de situatie vast en deden technisch sporenonderzoek.

Gedurende de hulpverlening en het politieonderzoek waren een rijstrook en de toerit naar het tankstation tijdelijk afgesloten. (08)

Laatst gewijzigd 05-07-2011 14:48 | © Regio Gelderland-Zuid |