Gemeente Middelburg

parkeerplaats Oude Veerseweg

Met zonnetrein of paardentram van en naar parkeerplaats Oude Veerseweg

De parkeerplaats aan de Oude Veerseweg is gereed. De broodnodige opknapbeurt bracht een nieuwe asfaltlaag, vijf camperplaatsen, twee minder validenplaatsen, en een nieuwe trap over de dijk, zodat mensen over het jaagpad langs het water naar de stad kunnen lopen. Voor iedereen die liever voor gemak kiest: er is deze zomer gratis vervoer met de zonnetrein en op koopzondag ook met de paardentram van de parkeerplaats naar de binnenstad.

De zonnetrein rijdt op alle dagen van 11.00 tot 17.00 uur een route langs allerlei haltes. Als mensen vanaf de halte aan de Oude Veerseweg opstappen, kunnen ze gratis mee tot aan de Segeersstraat in de binnenstad. Ze mogen natuurlijk ook de hele route meerijden, maar betalen dan een dagkaart van 6 euro. Voordeel van zoân dagkaart is dat ze gedurende de dag overal op de route mogen in- en uitstappen. De route start ieder heel uur op de Loskade. Vervolgens rijdt de trein over de Lange Vielebrug, Stadhuisstraat, Balans/Abdijplein, Sint Pieterstraat, Damplein, langs de Oostkerk naar de parkeerplaats aan de Oude Veerseweg en daarna via de Segeersstraat weer naar de Loskade. Dat betekent dat de trein iedere keer rond kwart voor het hele uur bij de parkeerplaats aankomt. Mensen die ook weer met de tram terugwillen naar hun auto kunnen ongeveer op het halve uur vanaf het Damplein mee terug. De laatste ronde is dan rond half vijf, maar als het deze zomer druk wordt, rijdt de trein mogelijk tot later door.

Camper en e-laadplaatsen

De parkeerplaats aan de Oude Veerseweg heeft een enorme metamorfose ondergaan. Het stukje Oostperkweg dat de toerit vormt naar het parkeerterrein is opnieuw bestraat. De parkeerplaats zelf is van nieuw asfalt voorzien en opnieuw omheind. Vijf plekken zijn speciaal ingericht voor campers. Hier staat een betaalautomaat die stroom en water levert en ook is er een lozingspunt voor afvalwater. In augustus worden bovendien nog twee plekken ingericht als e-laadpunt voor elektrische autoâs.

Terug naar vorige pagina

Gemeente Middelburg | Kanaalweg 3 | 4337 PA Middelburg | 0118 675000 | routebeschrijving | openingstijden | info@middelburg.nl