Gemeente Veere


15 juni

Nieuws

Verslag bijeenkomst structuurvisie 15 juni

Woensdagavond 15 juni 2011 waren in De Parel zo'n 100 mensen bijeen, uit alle geledingen van de bevolking. Zij konden en wilden hun opvatting kenbaar maken en meepraten over de ontwikkelingen in de gemeente Veere in de komende 15 jaar en de keuzes die het gemeentebestuur daarvoor moet maken.

De leidraad voor de discussies was de discussienota Een Verrukkelijke Veerse Verleiding en de daarin opgeroepen 7 hoofdvraagstukken waar de gemeente in de komende jaren mee te maken krijgt:
1. wat gaan de veelbesproken krimp en vergrijzing van de bevolking betekenen voor woningbouwplannen, woonklimaat, cultuur en voorzieningen?

2. hoe houden we onze ruimtelijke identiteit en kwaliteit -we noemen dat tegenwoordig ook wel het DNA van de gemeente- gekenmerkt door een aangenaam evenwicht tussen open en bebouwd gebied, intact.
3. hoe zal de agrarische sector zich ontwikkelen en welk gemeentelijk beleid hoort daarbij?

4. hoe moet, binnen een goede, alle belangen dienende ruimtelijke ordening, het toeristisch product worden afgestemd op de toekomstige vraag?

5. hoe organiseren we de mobiliteit, m.n. op het gebied van verkeerscirculatie, parkeren, openbaar vervoer, relatie auto-fiets-voetganger en inrichting van de openbare ruimte?
6. wat 'doet' de gemeentelijke economie en welke rol gaat de gemeente daarin spelen? (Met deelvragen als: wat kunnen we met de bedrijfsterreinen met een te schrale beeldkwaliteit en op een verkeerde locatie, is er nieuwe bedrijfsruimte nodig, welke vernieuwingen op het gebied van economie en werkgelegenheid hebben we nodig?)

7. wat moeten we doen om bij te dragen aan een 'duurzame' wereld?

Het hele verslag kunt u hier downloaden.