Politie Gelderland-Zuid

Autodieven op heterdaad betrapt

Nijmegen, 05-07-2011 o In de nacht van maandag op dinsdag meldde een alerte getuige aan de politie dat twee personen zich verdacht ophielden bij een geparkeerde auto in de Nijmeegse wijk Aldenhof. Agenten gingen er meteen naar toe en konden, na een korte achtervolging, het tweetal op heterdaad aanhouden voor autodiefstal.

De agenten reden op een mountainbike het laatste stukje naar de 34e straat. Rond 02.40 uur zagen zij de auto staan waar de getuige over had gesproken. Daar zou een stukje mee gereden zijn in de buurt. Een raam bleek kapot geslagen. In de auto zat een hen bekend persoon, een 30-jarige man van Curacao. Hij had onder meer een schroevendraaier bij zich. Hij werd direct aangehouden op verdenking van autodiefstal en geboeid. De tweede verdachte ging er aanvankelijk te voet vandoor richting bossages. De agenten riepen de man aan dat hij was aangehouden, maar deze zette zijn vluchtpoging voort. Ineens hoorden zij een grote plons, bleek dat de verdachte in een vijver terecht was gekomen. Hij probeerde nog weg te zwemmen, maar werd al snel aangehouden. Het gaat om een 34-jarige inwoner van Nijmegen.

Spullen in beslag genomen
De twee verdachten werden overgebracht naar het politiebureau waar ze zijn ingesloten. Beide mannen zijn inmiddels in verzekering gesteld en worden verhoord. De eigenaar van de gestolen auto werd in kennis gesteld, hij heeft aangifte gedaan. Van de getuige is een verklaring opgenomen. De politie heeft de auto en daarnaast een aantal aangetroffen goederen, waaronder kleding en gereedschap, voor het verdere onderzoek in beslag genomen.
(08)

Laatst gewijzigd 05-07-2011 15:13 | © Regio Gelderland-Zuid |