Gemeente Breda

Breda schittert in Weekendje weg met VIJF TV
Voor de populaire Belgische zender VIJF TV worden deze week opnamen in Breda gemaakt. De stad staat centraal in het programma `Weekendje weg met VIJF TV', dat van 17 tot en met 24 juli wordt uitgezonden in België. Presentatrice Els Tibaut neemt haar kijkers mee de stad in en wijst hen in een 30 minuten durende uitzending op tal van wetenswaardigheden en leuke adresjes. Na de première op zondag 17 juli wordt de uitzending tot en met 24 juli herhaald.

Het programma richt zich vooral op vrouwen tussen de 25 en 45 jaar die met vriendinnen, familie of hun partner graag een dagje of weekendje shoppen, uitgaan en relaxen in een andere stad of streek. In Breda werden diverse ondernemers benaderd om te participeren in dit programma. Ook de gemeente kreeg het verzoek om een bijdrage te leveren.

Eerder overlegden ondernemers en gemeente over de gewenste promotieaanpak rondom de titel `Breda Beste Binnenstad 2009-2011'. Daaruit kwam onder meer naar voren dat bezoekers, met name winkelend publiek, uit België een heel belangrijke doelgroep vormen. Reden voor Breda om eerder bijvoorbeeld te adverteren in de Antwerpse bioscopen. Tegen deze achtergrond heeft de gemeente gehoor gegeven aan de uitnodiging om mee te werken aan `Weekendje weg, editie Breda'.

Wethouder Economische Zaken, Cees Meeuwis: "Je kunt VIJF TV vergelijken met het Nederlandse Net 5. Het is bekend dat daar veel vrouwen naar kijken. Uit onderzoeken blijkt dat funshoppen zo'n beetje het belangrijkste bezoekmotief is voor een dagje Breda, meestal in combinatie met gezellig een terrasje pakken en lekker eten en drinken. Vooral bezoekers uit België weten die combinatie in onze binnenstad goed te waarderen. Tijdens koopzondagen en enkele Belgische feestdagen is Breda enorm in trek bij onze zuiderburen. Meedoen aan dit programma is dus een uitgelezen kans, om nog meer bezoekers te werven. Die moeten aan deze uitzending de boodschap overhouden, dat Breda meer te bieden heeft dan winkelen en uitgaan alleen. Ook ons erfgoed, onze cultuur en het buitengebied, breng ik graag aan de Belgische man/vrouw. Tijdens een vaartocht laat ik Els Tibaut en haar kijkers kennismaken met bekend en minder bekend Breda."

Ansichtkaarten

Breda is nog tot 6 oktober Beste Binnenstad van Nederland. Met die titel heeft Breda zich goed in de aandacht van vele consumenten in de regio, in de Randstad en in Vlaanderen kunnen spelen. Met advertenties, arrangementen, reclamefilmpjes en gratis ansichtkaarten werd Breda op de markt gezet. Op www.bredabestebinnenstaad.nl zijn vrijwel dagelijks tips en nieuwe berichtjes te vinden. Ook de gratis ansichtkaarten kunnen via deze website verstuurd worden.

Breda, 5 juli 2011
Deel Breda schittert in Weekendje weg met VIJF TV op Twitter Deel Breda schittert in Weekendje weg met VIJF TV op Facebook Deel Breda schittert in Weekendje weg met VIJF TV op Hyves
Ontwerpbestemmingsplan Heilaarpark

Voor het gebied Heilaarpark heeft de Gemeente Breda een nieuw bestemmingsplan gemaakt. Het bestemmingsplan is in deze fase nog een ontwerp van het be...