Wageningen Universiteit en Researchcentrum
animal nutrition dragen bij aan groot amerikaans onderzoek ter verbetering voerefficiëntie melkkoeien

Animal Breeding & Genomics Centre en Centre for Animal Nutrition dragen bij aan groot Amerikaans onderzoek ter verbetering voerefficiëntie melkkoeien

5 jul 2011

Om milieu-emissies en voerkosten te verlagen is het van groot belang de voerefficiëntie van melkvee te verbeteren. Individuele koeien kunnen namelijk sterk variëren in de mate van efficiëntie waarop zij voeding naar melk omzetten.

Het Animal Breeding & Genomics Centre (dr. Roel Veerkamp en dr. Yvette de Haas) en Centre for Animal Nutrition (dr. Jan Dijkstra), beide onderdeel van Wageningen UR, zijn betrokken bij een door de Amerikaanse ministerie van Landbouw (USDA) gesubsidieerd onderzoek van $ 5 miljoen.

Het onderzoek staat onder leiding van prof. Mike VandeHaar van de Michigan State University (VS). Het prestigieuze initiatief beoogt de efficiëntie en duurzaamheid van de melkproductie te verhogen. Belangrijk doel van het project is om voeropnamegegevens van koeien samen te brengen zodat genomic selection voorspellingen ontwikkeld kunnen worden.

Klik hier voor meer informatie over het project van de Michigan State University.

Contact: Roel Veerkamp, Wageningen UR Livestock Research en Jan Dijkstra, leerstoelgroep Diervoeding, Wageningen University

Contact
Wageningen UR Livestock Research
Roel Veerkamp
Tel. 0320 - 238 261

Leerstoelgroep Diervoeding, Wageningen University Jan Dijkstra
tel. 0317 - 485 219