FloraHolland


Klankbordgroep Plantenafzet

FLORAHOLLAND (5 juli 2011) - Dinsdag 28 juni vergaderde de Klankbordgroep Plantenafzet op vestiging Aalsmeer. Ten eerste kwam het beurzenbeleid ter sprake. De Visiegroep Beurzen bekijkt welke beurzen relevant zijn en op welke buitenlandse beurzen een soort mini Trade Fair kan worden opgezet. Hierbij worden kwekers en kopers betrokken, met als uiteindelijk doel Sierteelt BV Nederland te kunnen presenteren. Gesproken is over het goed positioneren van Trade Fair Naaldwijk. Bekeken wordt of het verder ontzorgen of een andere timing beter zou kunnen passen.

Uitgebreid is gesproken over de Plantenklok in de toekomst. Het verschil tussen de ontwikkelingen bij bloemen en planten is groot. De leden van de Klankbordgroep Plantenafzet hebben hun wensen en ideeën ten aanzien van de plantenklok kenbaar gemaakt. In een te vormen werkgroep, bestaande uit kopers en kwekers, waaronder in ieder geval 3 kwekers van de Klankbordgroep Plantenafzet, zullen de mogelijkheden met de plantenklok nader worden besproken en een visie worden ontwikkeld.

De ideeën met het Tarievenhuis Denen zijn gepresenteerd. De huidige plafonds zijn een knelpunt voor klanten terwijl de lagere inkomsten (door bijvoorbeeld het ene denensaldo en verbeterde dienstverlening door middel van het Avalanche systeem) met gelijkblijvende kosten, een knelpunt voor FloraHolland is. Vele klanten maken volop gebruik van de huidige diensten, maar huren niet. Het huidige systeem is dan ook niet toekomstbestendig, omdat er geen relatie is tussen kosten en inkomsten. Met een aantal leden van de Klankbordgroep Plantenafzet zal de verdere inhoudelijke discussie plaatsvinden, met als doel in januari 2012 een nieuw tarievenhuis te kunnen invoeren.

De eerstvolgende vergadering is op donderdag 29 september 2011 om 14.00 uur op vestiging Naaldwijk.