Minister Saoedi-Arabië neemt 1e Stedengids Groningen in ontvangst

Persbericht van Studenten.nl

Minister van Hoger Onderwijs van Saoedi-Arabië Z.E. dr. Khalid Bin Mohammed Al-Angari neemt 1e exemplaar Stedengids voor Studenten in ontvangst

Jan-Peter Cruiming, directeur van Studenten.nl, heeft vandaag aan Minister van Hoger Onderwijs van Saoedi-Arabië Z.E. dr. Khalid Bin Mohammed Al-Angari het 1e exemplaar van de Groninger Stedengids overhandigd. Ook de Groningse collegevoorzitter prof. dr. Sibrand Poppema nam een exemplaar in ontvangst.

De Stedengids bevat alle informatie die studenten nodig hebben als ze gaan studeren in een nieuwe stad, zoals gezondheidszorg, studentenleven, cultuur, cafe's, restaurants en uitgaan.

Minister van Hoger Onderwijs van Saoedi-Arabië Z.E. dr. Khalid Bin Mohammed Al-Angari is in Groningen, tezamen met de 75 voorzitters van universiteiten uit de Arabische wereld en Europa. Zij nemen deel aan de President's Meeting van de Arab European University. Association (AEUA).

De Arab European University Association werd 1998 opgericht op initiatief van de in Den Haag gevestigde Lutfia Rabbani Foundation. De vereniging, die een grote groei heeft gekend, beoogt de contacten tussen universiteiten in de Arabische wereld en Europa te bevorderen (zie www.aeua.net).

Toen Nederland kort geleden in beeld kwam als plaats voor de Presidents' Meeting, bood de Rijksuniversiteit Groningen aan om de locatie voor deze bijeenkomst te verzorgen. De RUG onderhoudt sinds enkele jaren intensieve contacten met de Arabische wereld. Op dit moment volgen ongeveer 120 studenten uit Saoedi-Arabië een geneeskunde- of tandheelkunde-opleiding aan de RUG.

Bovendien vormt de RUG samen met de universiteiten van Leiden, Maastricht, Twente en Wageningen het Holland Arab Education Consortium (HAEC), waarmee de universiteiten contacten tussen het Nederlands hoger onderwijs en dat in de Arabische wereld willen intensiveren (zie www.haec.nl).

De Groningse collegevoorzitter prof. dr. Sibrand Poppema bezocht dit voorjaar nog Saoedi-Arabië om de banden met enkele universiteiten daar nauwer aan te halen. Tijdens dat bezoek ondertekende hij contracten met de King Faisal University en de King Khalid University over samenwerking op het gebied medisch onderwijs en informatica onderzoek.

Over Studenten.nl
Studenten.nl is dé site voor studerend Nederland. Het is de portal naar alle informatie waar je als student maar naar op zoek kunt zijn. Nieuws, blogs, polls, filmtips, kamers, dating, kroegen, eetcafés, opleidingen, verenigingen, studieboeken, alumni, uitgaan, aanbiedingen, abonnementen, vakanties, stages, carrière, lifestyle en nog veel meer.

Bij dit persbericht is een bijlage zichtbaar op www.perssupport.nl

* *

Links:
http://www.studenten.nl



Razende Robot Reporter