Gemeente Urk


Gemeente Urk start pilot met Verse Vismarkt

verse vis

De Gemeente Urk start per direct een pilot met een Verse Vismarkt. De Verse Vismarkt vindt plaats gedurende de zomerperiode op zaterdagmorgen vanaf 09.00 uur in de IJsselmeervisafslag Urk. Ondernemers kunnen van deze gelegenheid gebruik maken om hun verse vis op een uitstekende plek in het havengebied aan de man te brengen. Het gaat dan alleen om verse vis, en dus niet om gerookte of gebakken vis.

Met deze pilot wil de gemeente Urk onderzoeken of er belangstelling en voldoende vraag is naar een Verse Vismarkt op Urk. Tevens wil het gemeentebestuur gedurende het zomerseizoen de vis promoten bij de in het havengebied aanwezige toeristen.

Belangstellende ondernemers kunnen zich melden bij de heer E. de Vries, tel: 0527-689951 of 06-51239046. De aanvragen worden op volgorde van binnenkomst behandeld en eventueel geplaatst op de Verse Vismarkt. Er zijn per zaterdag 3 plaatsen beschikbaar van max. 10 meter. De ondernemers moeten voor hun eigen stallingmateriaal zorgen. Voor het gebruik van de gemeentelijke voorzieningen wordt een vergoeding in rekening gebracht.

Vooral voor verse vis geldt: Beter af op Urk!