Adfiz


Robert-Jan van Loon nieuwe adjunct directeur Adfiz

Irene Okkerman start eigen organisatie-projectbureau

Per 1 augustus treedt Robert-Jan van Loon aan als adjunct-directeur bij Adfiz. Van Loon is momenteel werkzaam bij de AFM als senior toezichthouder. Irene Okkerman zal per 1 september invulling gaan geven aan een langer gekoesterde wens om een eigen organisatie-projectbureau te gaan opzetten. In die hoedanigheid blijft zij zeker tot het eind van dit jaar verbonden aan Adfiz om invulling te geven aan enkele belangrijke lopende projecten.

Robert-Jan van Loon werkte de laatste negen jaar als senior toezichthouder bij de AFM en was nauw betrokken bij de vele beleidsdossiers op toezichtsgebied. Daarvoor heeft hij vooral ervaring opgedaan als adviseur, eerst vier jaar bij Coopers & Lybrand accountants en daarna ruim vijf jaar als senior financieel adviseur/planner bij de Rabobank. Hanneke Hartman, algemeen directeur van Adfiz: "Ik hecht veel waarde aan de sterke combinatie van met beide benen in de adviespraktijk gestaan te hebben en ook jarenlang in het middelpunt van de beleidsontwikkeling te hebben geopereerd. Dat maakt van Robert-Jan dé geschikte man om voor Adfiz een goede verbinding te leggen tussen de belangenbehartiging voor de leden enerzijds en de dienstverlening aan de leden anderzijds."

Irene Okkerman heeft ruim 14 jaar met grote inzet voor NVA en later Adfiz in verschillende functies gewerkt (stafmedewerker communicatie, algemeen beleidsmedewerker, hoofd ledenzaken en uiteindelijk adjunct directeur). Door deze ervaringen is het Okkerman duidelijk geworden dat haar passie ligt bij het verbinden van mensen, het bijdragen aan groei en het in beweging brengen van zaken. Okkerman: "In de vele intensieve maar vooral plezierige jaren bij NVA/Adfiz heb ik ervaren dat mijn hart ligt bij het organiseren van evenementen en het leiden en mede uitvoeren van projecten. Dit zou ik ook graag breder oppakken dan alleen de branche van de financiële dienstverlening, bijvoorbeeld voor de sportbranche aangezien ikzelf een fervent hardloper ben." Per 1 september gaat zij hieraan een eigen invulling geven als zelfstandig ondernemer. Vanuit haar organisatie-projectbureau zal ze echter - in ieder geval tot het einde van dit jaar - bij Adfiz bij diverse grote lopende projecten betrokken blijven, waaronder het transformatieprogramma. Dit geeft haar bovendien de gelegenheid om met haar sterke band met de leden Van Loon goed in te voeren in de vereniging.