Politie Brabant Zuid-Oost

Grote transportcontrole op Industrieterrein

Helmond Oost, 05-07-2011 o De politie heeft dinsdag 5 juli tussen 9.00 uur en 15.00 uur een grote transportcontrole gehouden op het Industrieterrein BZOB in Helmond Oost.

Samen met de Koninklijke Landelijke Politie Dienst (KLPD), de Belastingdienst Douane, de Algemene Inspectiedienst (AID), de Provincie Noord-Brabant en het Ministerie van VROM werden in een unieke samenwerking op de Rijstdijk alle passerende vrachtwagens aan een controle onderworpen. De controle richtte zich op milieu- en overige overtredingen binnen het wegtransport. Ook werd een algemene verkeerscontrole uitgevoerd.

Resultaten

Tijdens de controle werden in totaal 35 voertuigen gecontroleerd. Daarbij werden de volgende onregelmatigheden geconstateerd:

Bij een mesttransport en een asbesttransport worden nader onderzocht omdat de vrachtpapieren van de chauffeur niet in orde waren. 3 chauffeurs kregen een waarschuwing omdat hun vracht niet volledig conform de eisen vervoerd werd. In twee gevallen betrof dit een varkenstransport.

Door de politie werd één man aangehouden omdat hij geen geldige identiteitspapieren kon tonen. Vermoedelijk verbleef hij illegaal in Nederland. Hij is overgedragen aan de vreemdelingenpolitie voor verder onderzoek. Ook werd een chauffeur aangehouden en bekeurd omdat hij reed zonder geldig rijbewijs. Hij moest zijn vrachtwagen laten staan.

Twitter

De inwoners van Helmond en alle andere geïnteresseerden werden gedurende deze integrale controle volledig op de hoogte gehouden. Buurtbrigadier Ronald Pennekamp deed via twitter namelijk rechtstreeks verslag van de actie:www.twitter.com/brigadierBROUWH