Gemeente Kampen

Inschrijving `Jeugd in beweging' van start

05-07-2011 Leerlingen van de groepen 3, 4 en 5 krijgen dit jaar de kans om kennis te maken met twee sporten naar keuze zonder dat ze gelijk lid moeten worden van een sportclub.
Met het uitdelen van het boekje `Jeugd in Beweging' aan meer dan 2.300 leerlingen is de inschrijving voor dit jaarlijks terugkerende sportkennismakingsproject afgelopen vrijdag weer van start gegaan. In het boekje `Jeugd in Beweging' bieden 18 sportverenigingen en sportscholen uit de gemeente Kampen 23 verschillende sporten aan, verdeeld over 50 sportcursussen. Alle basisschoolleerlingen van de groepen 3, 4 en 5 kunnen hier twee sportcursussen uit kiezen om gratis en vrijblijvend kennis mee te maken. Nieuw dit jaar zijn de sporten streetdance, zumba en (trampoline)springen. Verder kunnen de leerlingen kiezen uit acrogym, badminton, countryline dancing, gymnastiek, hockey, jazzdans, jiu jitsu, judo, kanoën, karate, kickboksen, korfbal, ritmisch gymnastiek, scouting, tafeltennis, tennis, voetbal, volleybal, waterpolo en zwemmen.

Veranderingen Jeugd in Beweging 2011

Anders dan voorgaande jaren is dat dit jaar het boekje is uitgereikt aan de leerlingen uit de groepen 3, 4 en 5, in plaats van de leerlingen uit de groepen 5, 6 en 7. Wethouder Treep: "De verwachting is dat kinderen uit de lagere groepen al goed in staat zijn een sportkeuze te maken. Bovendien krijgen de leerlingen uit de bovenbouw van de basisschool al veel sportieve activiteiten aangeboden. Om overvraging bij deze doelgroep te voorkomen hebben we de leeftijd aangepast".

Nu ook digitaal inschrijven

Voor het eerst sinds de start van het project in 1996 kunnen leerlingen zich nu ook digitaal inschrijven via www.sportservicekampen.nl. Samen met sportpas.nl worden alle activiteiten online gepresenteerd en kan er direct online ingeschreven worden. Inschrijven kan via school van 1 tot en met 20 juli en via de website van 1 tot en met 30 juli. Na de zomervakantie - in de periode van september tot december - gaan de leerlingen per gekozen sport vier of vijf lessen volgen.

Gezond en leuk

Bewegen is niet alleen goed voor de gezondheid, maar het is vooral ook nuttig en leuk. Door te sporten krijgen kinderen meer zelfvertrouwen, leren ze omgaan met winnen en verliezen en het bevordert hun sociale contacten.
`Jeugd in Beweging' is een project van Sportservice Kampen, de Kamper sportverenigingen en sportscholen en het basisonderwijs in Kampen. 05-07-2011