Gemeente Súdwest Fryslân


Nieuws

Zuidwesthoekgemeenten scoren weer goed in het Wmo-tevredenheidsonderzoek

WMO ZWF

De Wmo-ondersteuning in de Friese zuidwesthoek is goed. Dit blijkt uit de resultaten van het Wmo-tevredenheidsonderzoek 2010. Aan dit onderzoek hebben zo'n 525 Wmo-cliënten in de gemeenten Gaasterlân-Sleat, Lemsterland, Littenseradiel en Súdwest Fryslân hun medewerking verleend, een zeer goede score.

Het onderzoek, uitgevoerd door het SGBO -een onafhankelijk onderzoeks- en adviesbureau-, maakt deel uit van het landelijke tevredenheidonderzoek Wmo, waarbij resultaten van gemeenten met elkaar worden vergeleken.

Beoordelingen
Cliënten hebben een 7,4 gegeven voor de aanvraagprocedure. De cliënten zijn erg tevreden over de genomen tijd bij de aanvraag en het minst over de wachttijd tussen de aanvraag en het verkrijgen van hulp (88% is hier wel tevreden over).

De hulp bij het huishouden scoort maar liefst een 7,8. Het meest tevreden zijn cliënten over de telefonische bereikbaarheid van de aanbieders, de behandeling en de mogelijkheid om te kiezen tussen de verschillende aanbieders. Cliënten zijn het minst tevreden over vervanging bij ziekte en vakantie.

Het cijfer voor de hulpmiddelen (rolstoel, scootmobiel, etc.) is een 7,4. Cliënten zijn zeer tevreden over de kwaliteit van de dienstverlening van Welzorg.

In het onderzoek is ook aandacht besteed aan de Wmo-raad. De bekendheid onder de respondenten is 32%. 100% van de cliënten is tevreden over de belangenbehartiging van de Wmo-raad.

Conclusie
De eindconclusie van het onderzoek is dat de Wmo-ondersteuning aan de verwachtingen van de cliënten voldoet. Uit de vergelijking met andere gemeenten blijkt dat de meeste resultaten gelijk zijn aan de landelijke gemiddelden. De 4 gemeenten zijn blij met de resultaten van het onderzoek en zullen hun uiterste best doen om de resultaten in 2011 nog beter te laten zijn.

Voor meer informatie
Het volledige rapport is te vinden op de gemeentelijke websites en www.wmozwf.nl. (opent in nieuw venster)


* Regio Zuidwesthoek-Friesland Tevredenheidsonderzoek cliënten Wmo over 2010.pdf (176,98 KB)