Gemeente Súdwest Fryslân


Nieuws

Scharnegoutum steunt plannen voor brede school

Scharnegoutum

In 2010 heeft de voormalige gemeente Wymbritseradiel een besluit genomen over de nieuwbouw en de locatie van basisschool `Op `e hichte' (ongeveer 200 leerlingen) in Scharnegoutum.

Er is toen besloten een nieuwe school te bouwen aan de Alddyk. Dorpshuis Elim zou gehuisvest worden op de huidige locatie van de school in het hart van het dorp.

Voordat met de uitvoering van dit plan is gestart, hebben de gemeente en het schoolbestuur de plannen nog eens tegen het licht gehouden. De conclusie was dat voor de lange termijn, met het oog op de toekomst van Scharnegoutum, het beter zou zijn een nieuwe school te bouwen op de huidige locatie. Basisschool `Op `e hichte' vervult een belangrijke maatschappelijke functie; een plek in het hart van het dorp is daarom het beste.

Het schoolbestuur (stichting Palludara), het bestuur van het dorpshuis, dorpsbelang en de gemeente hebben vervolgens gesproken over de mogelijkheid om een nieuwe brede school, inclusief dorpshuis te huisvesten op de huidige schoollocatie en in de naastliggende pastorie.

De betrokken partijen: gemeente, schoolbestuur, het bestuur van Elim en dorpsbelang Scharnegoutum hebben vrijdag 1 juli gezamenlijk de inwoners van Scharnegoutum en Loënga geïnformeerd tijdens een informatiebijeenkomst in het dorpshuis. Voor een volle zaal is het idee voorgelegd aan de aanwezigen. Het plan is zeer goed onthaald, unaniem waren de aanwezigen van mening dat het steun verdient. De komende periode worden de ideeën verder uitgewerkt. Voor het plan is EUR 2,5 miljoen beschikbaar. Na de zomer vindt een volgende bijeenkomst plaats.