ProRail

Persbericht

05-07-2011

BAM verwerft opdracht bouw station Groningen Europapark

BAM Rail heeft van ProRail de opdracht verworven voor de aanleg van het nieuwe station Groningen Europapark, dat fungeert als openbaarvervoersknooppunt voor Groningen-Zuid. Eind 2012 gaat het station Groningen Europapark officieel open. De werkzaamheden zijn inmiddels gestart. Dit station wordt ontwikkeld door een samenwerking tussen de gemeente Groningen en ProRail.

Het nieuwe station is op maaiveldniveau gesitueerd in de as van de Boumaboulevard, de hoofdroute in de wijk Europapark. Hier bevinden zich onder meer het voetbalstadion Euroborg, woonwijk de Linie en een kantorenpark. Als alle ontwikkelingen in de wijk zijn voltooid, zullen dagelijks naar schatting 6.000 reizigers van het station gebruik maken. Bij het ontwerp is rekening gehouden met een toekomstige uitbreiding met een extra spoor en zijperron.

Werkzaamheden

De werkzaamheden omvatten de nieuwbouw van een zijperron, middenperron, onderdoorgang met aan beide zijden de complete inrichting van de voorpleinen inclusief elektrotechnische en werktuigbouwkundige installaties, en het aanpassen van de spoorlay-out, de bovenleiding en de beveiligingsinstallaties. BAM Rail zal de werkzaamheden uitvoeren in samenwerking met BAM Wegen, BAM Infratechniek en BAM Civiel.

[s?pers.persberichten.actueel.regionaal.bamverwerftopdrachtbouwstationg roningeneuropapark&category=Regionaal]