ProRail

Persbericht

05-07-2011

Persuitnodiging start proef fietsparkeersysteem Groningen

Fietsende OV-reizigers kunnen vanaf donderdagmiddag gebruik maken van een nieuwe manier van fietsen stallen op het Stadsbalkon van station Groningen. Een van de grootste stationsstallingen van Nederland is onderdeel van een proef van ProRail en de gemeente om weesfietsen tegen te gaan. Op digitale informatieborden is er een jaar lang te zien waar nog plek vrij is in de stalling. U bent als media uitgenodigd de start van de proef deze donderdag bij te wonen.

Vanaf 14.00 start een kort programma in de stationshal van station Groningen. Regiodirecteur Jan Mulder van ProRail en wethouder Karin Dekker van de gemeente Groningen zullen de start van de proef officieel inluiden. Er zijn tevens deskundigen aanwezig om de exacte werking en doel van de aanpak toe te lichten.

Ruimte voor de Fiets

Gemiddeld pakt ruim veertig procent van de reizigers de fiets naar het station. Om de reis van deur tot deur gemakkelijker en comfortabeler te maken verbetert ProRail fietsenstallingen en lost fietsparkeerproblemen op bij stations, door vervanging en uitbreiding van bestaande stallingen en door nieuwbouw. Sinds 1999 zijn er landelijk ruim 250.000 fietsplaatsen nieuw gebouwd en gemoderniseerd op bijna 400 stations. Het totaal aantal stallingsplaatsen bij stations is nu zoân 360.000 en groeit de komende jaren naar ruim 400.000.

[s?pers.persberichten.actueel.regionaal.persuitnodigingstartproeffietsp arkeersysteemgroningen&category=Regionaal]