De Alliantie


Gemeenteraad stelt bestemmingsplan Hogekwartier vast

Het bestemmingsplan voor het Hogekwartier in Amersfoort is op 28 juni vastgesteld door de gemeenteraad. Dit betekent dat er weer een belangrijke stap gezet is richting de start van de bouwactiviteiten.

In het Hogekwartier, het gebied rond de Hogeweg in Amersfoort, tussen het Valleikanaal en de A28, realiseren de Alliantie en de gemeente in de toekomst circa 800 woningen, een sportaccomodatie (zwembad en sporthal) en een buurtas die de buurten Liendert en Schuilenburg verbindt.

Het bestemmingsplan dat nu is vastgesteld door de gemeenteraad, is tot stand gekomen na een participatietraject. Hierdoor zijn, waar mogelijk, wensen van bewoners in het plan opgenomen. Ook bij de uitwerking van de verdere plannen worden bewoners en andere belanghebbenden betrokken.

De planning is om aan het einde van dit jaar te starten met de aanleg van de buurtas. Dit is afhankelijk van het eventuele gebruik van de beroepsmogelijkheid. De resultaten van het onderzoek onder de huurders van de Hoven naar het draagvlak voor de sloopplannen worden in het najaar van 2011 verwacht. De start van de nieuwbouw aan de buurtas is gepland voor eind 2012.

Stedenbouwkundig plan - het Hogekwartier is met rode lijnen gemarkeerd
---